Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slávny herec takto zostarol: Po svojom boku má o 18 rokov mladšiu sympošku!

Tommy Lee Jones Zobraziť galériu (9)
Tommy Lee Jones (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Do tretice všetko dobré! To platí v príipade milostného života herca Tommy Lee Jonesa. Ten dnes slávi 73. narodeniny a šťastie našiel práve po boku svojej tretej manželky Dawn Laurel Jones. Tú od slávneho herca delí 18 rokov, avšak aj napriek vekovému rozdielu si skvele rozumejú.

Tommy Lee Jones sa narodil 15. septembra 1946. Jeho mama bola policajtka a s jeho otcom, ktorý bol závislý od alkoholu, sa rozviedli. Mladíkovi pomohol vyrovnať sa s rodinnými problémami šport. A to konkrétne futbal, v ktorom dosahoval celkom slušné úspechy. 

Počas strednej školy si Tommy Lee Jones vyskúšal herectvo. Venoval sa mu aj počas toho, ako na Harvarde študoval angličtinu. Po ukončení štúdia sa už naplno začal venovať svojej hereckej kariére. Najskôr pôsobil na divadelných doskách, neskôr v televíznych seriáloch a filmový debut prišiel v roku 1970, keď si zahral vo filme s názvom Love Story. 

Tommy Lee Jones vo filme Love Story.
Zobraziť galériu (9)
Tommy Lee Jones vo filme Love Story.  (Zdroj: Paramount Pictures)

A hoci o Tommyho talente nebolo pochýb, väčší úspech zaznamenal až v roku 1991, keď bol za výkon vo filme JFK nominovaný na Oscara. Toho získal ale o čosi neskôr, za účinkovanie vo filme Utečenec, kde si zaharal s hviezdnym Harrisonom Fordom.  

Tommy Lee Jones vo filme Utečenec.
Zobraziť galériu (9)
Tommy Lee Jones vo filme Utečenec.  (Zdroj: Warner Bros.)

Tommy Lee Jones je neodmysliteľne spätý s mnohými ďalšími skvelými filmami. Spomenúť možno Batman navždy, Muži v čiernom, Lincoln, Krvavá voľba, Táto krajina nie je pre starých, Pán domu, Captain America, Mechanik zabiják a iné. 

Tommy Lee Jones na fotografii z marca tohto roka.
Zobraziť galériu (9)
Tommy Lee Jones na fotografii z marca tohto roka.  (Zdroj: profimedia.sk)

Čo sa týka súkromia, je Tommy Lee Jones tretíkrát ženatý. Z druhého manželstva má syna a dcéru Victoriu, ktorá by rada kráčala v otcových šľapajách. Jeho posledná žena - Dawn Laurel Jones sa živí ako fotografka a vydala sa za neho v roku 2001. 

Tommy Lee Jones s manželkou a dcérou.
Zobraziť galériu (9)
Tommy Lee Jones s manželkou a dcérou.  (Zdroj: SITA)

Tommy Lee Jones s manželkou.
Zobraziť galériu (9)
Tommy Lee Jones s manželkou.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Tommy Lee Jones
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu