Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tajomstvo famózneho slovenského herca: Nevera a nemanželský syn... Krutá smrť kvôli alkoholu!

Vladimír Durdík Zobraziť galériu (8)
Vladimír Durdík (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Charizmatický herec s podmanivým hlasom mal mnoho obdivovateliek, no kým na obrazovkách bol prototypom kladného hrdinu, v súkromí bol manželke neverný. Dokonca sa stal otcom nemanželského syna. A hovorí sa, že práve preto začal Vladimír Durdík († 53) popíjať. Nakoniec zomrel v ukrutných bolestiach na cirhózu pečene.

Vladimír Durdík sa narodil 23. mája 1949. Jeho otcom bol herec Vladimír Durdík starší a on sa vybral rovnakou cestou, hoci pôvodne uvažoval o kariére novinára. Herecky začínal v divadle v Košiciach, neskôr hosťoval na Novej scéne a potom dostal angažmán v Slovenskom národnom divadle.  

Vladimír Durdík a v pozadí Vladimír Menšík
Zobraziť galériu (8)
Vladimír Durdík a v pozadí Vladimír Menšík  (Zdroj: FS Barrandov)

Durdík vďaka sympatickému vzhľadu a podmanivému hlasu často stvárňoval kladných hrdinov. Účinkoval v mnohých televíznych inscenáciách a filmoch. Obsadzovali ho dokonca aj českí režiséri a dostal sa aj do niekoľkých zahraničných produkcií. 

V súkromí sa ale od 90. rokov trápil. Až 8 rokov udržiaval mimomanželský vzťah, city však z jeho strany ochladli po tom, čo milenka otehotnela. Priznal sa svojej žene a nemanželského syna odmietal uznať za svojho. V knihe, ktorú o svojom živote vytvoril spolu s Marikou Studeničovou, sa síce priznal k rôznym aféram, no dieťa nespomenul. O malom Vladkovi sa verejnosť dozvedela až po hercovej smrti. 

Eva Krížiková a Vladimír Durdík
Zobraziť galériu (8)
Eva Krížiková a Vladimír Durdík  (Zdroj: RTVS)

Čo Durdík pri svojej spovedi netajil, boli problémy s alkoholom. Niektoré zdroje hovoria, že začal piť práve po tom, ako bol manželke neverný a splodil dieťa s inou ženou. Isté však je, že hoci sa k popíjaniu priznal, nesnažil sa s ním skončiť. Dokonca ani po tom, čo mu lekári diagnostikovali cirhózu pečene. Na konci života trpel neznesiteľnými bolesťami a predtým, ako vydýchol naposledy, upadol do kómy. Jeho manželka Jana novinárom povedala, že ak by počúval lekárov, mohol žiť ešte ďalších 15 rokov. Vladimír Durdík zomrel 9. marca 2003 vo veku 53 rokov. 

Tajomstvo famózneho slovenského herca:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Vladimír Durdík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu