Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zlovestná predtucha slovenského herca sa splnila: Dal si posledný pohárik a... Zomrel

Juraj Slezáček Zobraziť galériu (5)
Juraj Slezáček (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Divadelníci sa vždy obávajú, že smrť bude kosiť v ich radoch trikrát krátko po sebe. Juraj Slezáček k tomu navyše v roku 2013 pridal obavu z mesiaca august. Bohužiaľ, práve v auguste o tri roky neskôr skonal. Navštívil svoju obľúbenú vináreň a k manželke sa už nevrátil.

Juraj Slezáček sa narodil 14. januára 1943. Po štúdiu na VŠMU sa stal členom divadelného súboru SND. Počas svojej kariéry účinkoval aj v mnohých televíznych filmoch. V posledných rokoch bol známy najmä zo seriálu Panelák. 

Božidara Turzonovová a Juraj Slezáček
Zobraziť galériu (5)
Božidara Turzonovová a Juraj Slezáček

Začiatkom roka 2013 podstúpil obľúbený herec operáciu ciev. Za jeho zdravotné problémy mohla aj záľuba v cigaretách. Bohužiaľ, v lete 2014 sa objavila vážnejšia diagnóza - nádor v ústach. 

Juraj Slezáček bojoval s rakovinou dva roky, no neporazil ju. V auguste 2016 sa, ako zvyčajne, vybral na posedenie do svojej obľúbenej vinárne. Tam si dal dve deci vínka, vyplatil útratu a čakal na manželku, ktorá ho mala vyzdvihnúť. Bohužiaľ, v čase, keď Jela Slezáčková dorazila, jej muž už svoj boj o život prehral. 

Osudným sa mu stal august, ktorého sa obával už od roku 2013, keď umelecká obec smútila za Jozefom Adamovičom, Jozefom Bednárikom a Vierou Strniskovou. „Začínam byť trošku poverčivý, začínam nemať rád august,” skonštatoval vtedy herec. Juraj Slezáček opustil tento svet 5. augusta 2016. 

Zlovestná predtucha slovenského herca
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky.sk)

Viac o téme: Juraj Slezáček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu