Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Chladná kráska zo seriálu Sanitka: Vyzerá parádne aj po 34 rokoch

Eva Hudečková Zobraziť galériu (9)
Eva Hudečková (Zdroj: Jaroslav Trousil )

PRAHA - Eva Hudečková patrí herečkám, ktoré oplývajú talentom, aj peknou tváričkou. Diváci sa o tom mohli presvedčiť v seriáli Sanitka, či vo filmoch Což takhle dát si špenát alebo Jak utopit doktora Mráčka. V roku 1984 ale s touto profesiou prestala. Dnes je z nej spisovateľka.

Eva Hudečková sa narodila 3. decembra 1949 s priezviskom Trejtnarová. Pri práci sa stretla s husľovým virtuózom Václavom Hudečkom a sú svoji už 40 rokov. 

Eva Hudečková v roku 1976
Zobraziť galériu (9)
Eva Hudečková v roku 1976  (Zdroj: FS Barrandov)

Eva pre režisérov predstavovala talentovanú a krásnu ženu. Možno pre jej exotický zjav ju často obsadzovali do úloh sebavedomých až panovačných krások, niekedy doslova až potvor. 

Aj v seriáli Sanitka pôsobila často chladno a akoby nad vecou, citovo nezaangažovane. Okrem toho sa objavila napríklad aj v seriáli My všichni školou povinní, či vo filmoch Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, Zítra to roztočíme, drahoušku...!, Anděl s ďáblem v těle alebo Fešák Hubert. 

V komédii Jak utopit doktora Mráčka sa Eva Hudečková objavila ako blondína.
Zobraziť galériu (9)
V komédii Jak utopit doktora Mráčka sa Eva Hudečková objavila ako blondína.  (Zdroj: FS Barrandov)

Po roku 1984 Hudečková odmietala filmy poplatné režimu a zmenila profesiu. Stala sa spisovateľkou, je tiež autorkou scenárov. 

Dnes Eva Hudečková slávi 69 rokov a vyzerá stále skvelo. Nestratila svoju povestnú iskru a hoci často hrala chladné krásky, je dôkazom, že najkrajšou ozdobou ženy je jej úsmev. 

Chladná kráska zo seriálu
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Eva Hudečková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu