Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zo strapatého vrabčiaka sexsymbol: Najlepší slovenský moderátor sa takto zmenil... K lepšiemu!

Martin Pyco Rausch Zobraziť galériu (13)
Martin Pyco Rausch (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Na slovenské obrazovky vtrhol v roku 2004 v prvej slovenskej Superstar. A mnohé dievčatá zaujal viac, než súťažiaci speváci. Dnes je už z neho doslova najlepší televízny moderátor na Slovensku a počet obdivovateliek mu určite neklesol, práve naopak. Martin Pyco Rausch totiž po štyridsiatke vyzerá snáď lepšie ako kedykoľvek predtým.

Martin Pyco Rausch sa narodil 9. októbra 1977. Vyštudoval hotelovú akadémiu, no intenzívne sa zaujímal o hudbu a keďže bol jazykovo zdatný, uplatnil sa v rádiu ako prekladateľ. Najskôr pripravoval materiály pre moderátorov, neskôr si sám sadol za mikrofón. V rádiu oslovili poslucháčov, aby mu vymysleli prezývku, keďže vďaka krstnému menu by bol zameniteľný s Martinom Nikodýmom, a tak vznikol Pyco. 

V televízii začínal vo verejnoprávnej relácii o varení, no neskôr dostal pozvánku na konkurz do pripravovanej šou Slovensko hľadá SuperStar. Spolu s Adelou Banášovou vytvorili dvojicu, ktorá sa stala vďaka šou veľmi populárnou a pokračovali v tejto práci aj v ďalších sériách vysielaných na Markíze. Neskôr spolu moderovali aj Let’s Dance. 

Zo strapatého vrabčiaka sexsymbol:
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: TASR)

Okrem Adely vytvoril moderátorské duo aj s Jakubom Prachařom – moderovali spolu jojkársku talentovú šou. Samostatne sa objavil v šou X Factor a tiež v Tvoja tvár znie povedome, ktorá beží na obrazovkách aj teraz. V SuperStar z roku 2015 sa najprv objavoval sám, v priamych prenosoch mal ako posilu missku z česka Jitku Nováčkovú. 

Okrem týchto dlhodobejších projektov moderoval Pyco aj prenosy Slávika či slovenské kolá Eurovízie. Je proste jednoznačne najlepším slovenským televíznym moderátorom. 

Dnes oslavuje 41 rokov a keď sa obzrie dozadu, môže si povedať, že sa mu vydarila nielen kariéra, ale dozrel aj vzhľadovo. „Na prvú SuperStar si spomínam tak, že som mal vlasy vo veľmi zvláštnom tvare,” spomínal so smiechom pred pár rokmi pre web televízie Markíza. 

Martin Pyco Rausch v roku 2004
Zobraziť galériu (13)
Martin Pyco Rausch v roku 2004  (Zdroj: TASR)

Martin Pyco Rausch v roku 2018
Zobraziť galériu (13)
Martin Pyco Rausch v roku 2018  (Zdroj: Instagram MR)

Viac o téme: Martin Pyco Rausch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu