Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ona ho neznášala, on sa zaľúbil na prvý pohľad: Slovenskí herci sa nakoniec vzali... Dvakrát!

Jozef Adamovič Zobraziť galériu (11)
Jozef Adamovič (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Láska až za hrob! Herec Jozef Adamovič kedysi médiám prezradil, že do svojej neskoršej manželky Božidary Turzonovovej sa zamiloval na prvý pohľad. Ona ho naopak neznášala. Nakoniec si ju však získal a vzali sa rovno dvakrát.

Jozef Adamovič sa narodil 23. apríla 1939. Zomrel 2. augusta 2013. Napriek tomu, že mal aj inú ženu, nikdy sa nerozviedol so svojou životnou láskou. Tou bola jeho herecká kolegyňa Božidara Turzonovová. 

Stretli sa koncom 50. rokov na VŠMU. On sa zaľúbil na prvý pohľad, no oslovil ju oveľa neskôr. Ona ho považovala za protivného - najmä vďaka rečiam, čo sa o ňom šírili na škole. Nakoniec sa dali dokopy a dokonca sa vzali rovno dvakrát. V decembri 1962 mali civilný obrad, v novembri 1963 sa zosobášili aj v kostole. Narodili sa im dve dcéry, Andrea a Lucia. 

Ona ho neznášala, on
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: RTVS)

Ona ho neznášala, on
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: RTVS)

Adamovič a Turzonovová boli často partnermi aj v rámci svojej profesie. Zahrali si spolu aj v známom seriáli Vivat Beňovský. Okrem toho sa objavil vo filmoch ako Kubo, Ženský zákon, Hájnikova žena, Kým kohút nezaspieva. 

Jozef Adamovič v roku 2010
Zobraziť galériu (11)
Jozef Adamovič v roku 2010  (Zdroj: CT)

Viac o téme: Jozef Adamovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu