Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Steven Spielberg nakrútil nádherný film. Do kín príde v decembri

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Forum Film)

E.T Mimozemšťan, Čeľuste, Indiana Jones, Jurský park, Schindlerov zoznam, Zachráňte vojaka Ryana, Minority Report, Chyť ma, ak to dokážeš, A.I. Umelá inteligencia, Vojna svetov – to je len niekoľko tých najlepších kúskov z filmografie jedného muža. Steven Spielberg je fenomenálny režisér, ktorý svojimi filmami dokáže zaujať a pobaviť nielen milióny divákov po celom svete, ale aj filmových kritikov a profesionálov. Svedčí o tom obrovský komerčný úspech jeho titulov, ako aj množstvo ocenení, ktorým kraľujú 3 zlaté sošky od Americkej filmovej akadémie.

Jeho posledná snímka s názvom FABELMANOVCI je trochu iná ako všetky ostatné, svojím spôsobom výnimočná. Podľa majstra ide o „najosobnejší film, aký kedy nakrútil“. Týmito slovami uviedol svetovú premiéru na filmovom festivale v Toronte, kde FABELMANOVCI napokon získali divácku cenu. Podľa výsledkov z minulých ročníkov tento úspech naznačuje, že FABELMANOVCI rozhodne neobídu naprázdno ani pri udeľovaní Oscarov a zamiešajú karty minimálne v kategóriách najlepší film, najlepšia réžia a najlepší ženský herecký výkon v hlavne úlohe. 

Príbeh filmu je postavený na režisérových spomienkach na detstvo a dospievanie, kedy sa napriek niekoľkým traumatickým rodinným zážitkom začal formovať jeho záujem o magické pohyblivé obrázky. Práve kamera mu ukázala novú perspektívu pohľadu na svet a pomohla mu nájsť pravdu o svete okolo neho.  FABELMANOVCI sú nádhernou poctou kinematografii, ktorá sa pre Stevena Spielberga stala nielen prácou, ale hlavne celoživotným poslaním a splneným detským snom. 

V hlavnej úlohe nádejného filmára sa predstaví Gabriel LaBelle, jeho mamu, klavírnu virtuózku, hrá Michelle Williams, otca Paul Dano a uja Seth Rogen. Malú, ale v rámci životného príbehu kľúčovú postavu legendárneho režiséra Johna Forda, si strihol ďalší kultový filmár David Lynch.

Do slovenských kín FABELMANOVCOV uvedie 8. decembra spoločnosť Forum Film.

Trailer

Steven Spielberg nakrútil nádherný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Forum Film)

- reklamná správa -  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu