Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Varíme vianočné špeciality s poslancami: Procházka pripravuje zemiakový šalát!

(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Vianočný čas je dobou príprav špecialít a pokrmov od výmyslu sveta. Tradičné recepty striedajú všakovaké špeciality rôznych kuchýň a zvykov. Čo dobré majú na štedrovečernom stole a ako sa vedia obracať pri kuchynských hrncoch nám o sebe prezradili naši politici. Prinášame vám exkluzívne recepty politikov, ktorí nám pootvorili dvere do svojich domovov a ukázali čo budú mať tento rok na Vianoce.

Nezaradený poslanec a kandidát na prezidenta Radoslav Procházka je podľa jeho slov, odborník na zemiakový šalát. „Ja mám u nás doma na starosti zemiakový šalát, s ktorým je veľká spokojnosť, lebo s tým mám obrovskú prax. Robím ho od nejakých štrnástich rokov,“ hovorí hlava rodiny.

Prezidentský kandidát sa podelil o svoju špecialitu a ponúka recept ako sa s ňou pasuje v kuchyni.

Kandidát na prezidenta nemá problémy ani s pečením
Zobraziť galériu (1)
Kandidát na prezidenta nemá problémy ani s pečením  (Zdroj: topky)

Zemiakový šalát Rada Procházku:

Ingrediencie: zemiaky, vajíčka, uhorky, cibuľa, olivový olej, cukor, soľ, čierne korenie, dijonská horčica, ocot balsamico, jemne perlivá stolová voda.

Postup: Základ je zemiaky uvariť, so surovými mám zlé skúsenosti. To isté sa týka vajec. Cibuľu naopak krájame surovú a nevaria sa ani uhorky. Klasická príprava, pekne sa to postupne naskladá do veľkej misy a dobre zamieša.

Finta spočíva v tom, že treba odolať tlaku manželky na pridanie mrkvy, hrášku a majonézy. Namiesto toho zalejeme šalát zálievkou, v ktorej je olivový olej, trochu jemne perlivej stolovej vody, čierne korenie, soľ, cukor, balsamico a dijonská horčica. Treba to často ochutnávať, ale s rizikom, že človek potom nevidí zlaté prasiatko. A aby nevidel ani napaprčenú manželku, urobí do menšej nádoby druhú verziu, kde zálievku nahradí mrkvou, hráškom a majonézou. Dobrú chuť!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu