Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Britskí ministri sa chcú vzoprieť Mayovej: Ak v stredu neprejde návrh o brexite, zakročia

Theresa Mayová
Theresa Mayová (Zdroj: SITA/AP Photo/Ben Curtis)

LONDÝN - Traja ministri britskej vlády sľúbili, že sa vzoprú premiérke Therese Mayovej a v prípade, že jej návrh dohody o odchode Británie z EÚ neprejde stredajším hlasovaním v britskom parlamente, budú hlasovať za posunutie termínu brexitu. Informovala o tom v sobotu spravodajská stanica Sky News.

Ministerka práce a dôchodkov Amber Ruddová, šéf rezortu spravodlivosti David Gauke a minister obchodu Greg Clark povedali, že budú hlasovať za to, aby Británia získala na rokovania s EÚ viac času. Konanie ministrov bude v rozpore s premiérkou Mayovou a rozbije jednotu vládneho kabinetu, konštatuje Sky News.

Trojica ministrov v sobotňajšom vydaní denníka píše, že oceňujú "neobyčajné odhodlanie a húževnatosť" premiérky v práci na dohode o odchode, no podľa nich nebude dostatok času na nastolenie novej legislatívy do plánovaného odchodu Británie 29. marca. 

Zároveň varujú pred škodami, ktoré prípadný brexit bez dohody spôsobí hospodárstvu, národnej bezpečnosti a dokonca aj ústavnej celostnosti Spojeného kráľovstva. Britský parlament má o návrhu dohody o brexite opäť hlasovať na budúcu stredu, uvádza na svojom webovom portáli stanica BBC.

Viac o téme: LondýnVeľká BritániaTheresa MayováBrexit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu