Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Líder opozície Corbyn opäť kritizuje Mayovú: Zatiahla nás do chaosu a nezmyselnej krízy

Jeremy Corbyn
Jeremy Corbyn (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Líder britskej opozície Jeremy Corbyn v novoročnom príhovore, ktorý zverejnil v pondelok na sociálnych sieťach, ostro zaútočil na britskú premiérku Theresu Mayovú. Obvinil ju z toho, že krajinu zatiahla do chaosu a nezmyselnej krízy tým, ako postupovala pri rokovaniach o odchode Veľkej Británie z Európskej únie.

Mayová podľa Corbyna podviedla voličov vo Veľkej Británii, a to z oboch strán názorového spektra. Tých, ktorí si brexit priali, sklamala tým, že nevyjednala adekvátne podmienky s úniou a brexit v súčasnej podobe je preto pre krajinu veľmi nevýhodný. A tým, ktorí boli proti brexitu, teraz odopiera možnosť vyjadriť sa k nemu v opätovnom referende.

Corbyn a jeho Labouristická strana podľa novoročného videa ponúkajú "radikálnu alternatívu" k súčasnej vláde, ktorá sa bude týkať aj otázky brexitu. Agentúra AP však pripomína, že labouristi doteraz nepredložili žiadny konkrétny alternatívny plán, z ktorého by bolo vidieť, ako by si brexit predstavovali oni.

Britský parlament má o dohode s Európskou úniou o brexite hlasovať v polovici januára, výsledok hlasovania je zatiaľ neistý. Nové referendum o odchode krajiny z EÚ Mayová stále odmieta, napriek tomu, že už niekoľko mesiacov je väčšina obyvateľov krajiny proti brexitu, čo potvrdzujú všetky prieskumy.

Viac o téme: Veľká BritániaTheresa MayováJeremy CorbynBrexitLondýn.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu