Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Trikrát hľadel peklu do očí: Mason (19) prežil útok v Bruseli po tom, čo unikol smrti v Bostone a v Paríži!

Mason Wells prežil útoky v Bruseli, aj v ďalších mestách Zobraziť galériu (3)
Mason Wells prežil útoky v Bruseli, aj v ďalších mestách (Zdroj: sita/AP, Facebook, Blogspot)

BRUSEL - Mladý mormonský misionár Mason Wells bol zranený pri utorňajšom teroristickom útoku na bruselské letisko Zaventem. Nebolo to však jeho prvé stretnutie s hrozbou smrti, rovnako sa počas výbuchu náloží nachádzal aj v americkom Bostone a francúzskom Paríži.

Českí študenti chceli spoznať Brusel: Ocitli sa v epicentre útoku!

Pri útokoch v Bruseli sa podľa doterajších informácií zranilo deväť Američanov, vrátane Masona Wellsa, jeho dvoch kolegov, armádneho dôstojníka a piatich členov jeho rodiny. Tento počet však môže ešte rásť, keďže nie všetci zranení sú identifikovaní.

Explózia bomby na letisku zasiahla aj Masona, ktorý skončil s roztrhnutou Achillovou šľachou, škrabancami od šrapnelu a popáleninami druhého a tretieho stupňa na tvári a rukách. "Je to jeho tretí teroristický útok," uviedol pre ABC News mladíkov otec Chad Wells. "Žijeme v nebezpečnom svete, a nie každý je láskavý a milujúci," dodal.

Mason Wells
Zobraziť galériu (3)
Mason Wells  (Zdroj: sita/AP, Facebook, Blogspot)

Mason sa podľa otca nachádzal iba blok od cieľovej línie Bostonského maratónu, kde došlo k výbuchu bomby. Čakal tam na svoju matku Kymberly, ktorá bola jednou z bežkýň. Tlaková vlna zasiahla aj Masona, ktorého zobrali späť do hotela, aby sa tam spamätal.

Mladý Američan je momentálne v belgickej nemocnici a predpokladá sa, že sa úplne uzdraví. Napriek tomu, že ležal na zemi a krvácal, nestrácal zmysel pre humor a zostal napriek dramatickej situácii pokojný. Mason bol taktiež minulý rok v Paríži počas teroristických útokov a nachádzal sa veľmi blízko pri mieste výbuchu. "Je to požehnanie od Boha, že je nažive," dodal jeho otec.

Masonov kolega, misionár Joseph Empey (20), utrpel popáleniny druhého stupňa na rukách, tvári a hlave. Kvôli zraneniu nohy sa musel podrobiť operácii, ale podľa jeho rodiny sa zotavuje a čoskoro by mal byť v poriadku.

Po výbuchu sa letisko zahalilo do dymu.
Zobraziť galériu (3)
Po výbuchu sa letisko zahalilo do dymu.  (Zdroj: SITA)

Očitý svedok uviedol, že výbuchy boli také silné, že obete vyhodilo do vzduchu, takže podlahu pokrývali orgány, končatiny a úlomky. Medzi 14 mŕtvymi z vnútra letiska by mal byť aj muž, ktorý držal dieťa, informoval portál dailymail.co.uk.

V Belgicku sa dnes začína trojdňový štátny smútok. Letisko zostáva zatvorené. Aké prípadné ďalšie obmedzenia čakajú metropolu, zatiaľ nie je známe.

Viac o téme: Mason Wells
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu