Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

FOTO Brat tretieho teroristu z bruselského letiska je reprezentant krajiny: Obrovská hanba rodiny

Murad Laachraoui Zobraziť galériu (3)
Murad Laachraoui (Zdroj: Foto: Twitter)

BRUSEL - Celý svet úpenlivo sleduje priebeh vyšetrovania teroristických útokov v Bruseli. Belgické úrady potvrdili, že zatiaľ nezatkli tretieho teroristu Najima Laachraouia, ktorý sa včera v bielej bunde pohyboval po letisku. Na povrch ale vyplávala šokujúca správa. Je mladší brat Mourada Laachraouiho (29), reprezentanta Belgicka v taekwondo.

Podľa medializovaných informácií je Najim Laachraouia (24) belgický Maročan, ktorý vyrástol v Schaerbeek, je elektrotechnikom. V roku 2013 odišiel do Sýrie, odkiaľ sa vrátil v roku 2015. Ako informuje gva.be, pomáhal pri výrobe bômb, ktoré boli odpálené pri novembrových útokoch v Paríži. Jeho DNA bola nájdená v dome vo Waalse Auvelais, kde boli bomby vyrobené, a v dome, kde sa ukrýval Salah Abdeslam. Najim sa pripravoval aj na druhý teroristický útok v Paríži, ktorý ale prekazil policajný zásah v Saint-Denis. Minulý utorok utiekol z bytu spolu s Abdeslamom, ktorého zadržala polícia. 

Najim Laachraoui
Zobraziť galériu (3)
Najim Laachraoui  (Zdroj: SITA/AP, Twitter)

Rodina Najima sa od jeho konania dištancuje a hanbí sa za neho. Je hlboko sklamaná z jeho fanatických názorov a vražedných aktivít. Najim je jedným zo šiestich detí. Ako informuje Daily Mail, jeho otec povedal polícii, že spoznal svojho syna, no dodal: "Nepočuli sme o ňom tri roky." 

Jeho starší brat Mourad (29) je aktívny športovec a reprezentant Belgicka v taekwondo. Otec sa teraz obáva o synovu športovú kariéru. Mourad získal striebornú medailu v 54 kg kategórii na majstrovstvách sveta, ktoré sa konali vlani v Južnej Kórei. Ide o tretiu medailu, ktorú získal pre Belgicko, predchádzajúce boli bronzové.

Hovorca polície povedal, že nemôže potvrdiť, či podozrivého Najima Laachraouia zatkli. Podľa slov prokurátora sa tak nestalo.

Viac o téme: TeroristiBratútok BruselMourad Laachraoui
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu