Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V budúcej vláde budú zrejme aj nové tváre ministrov: Pozrite sa, akú majú za sebou minulosť!

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Jeden dostáva od Fica dotácie, druhý je prepojený na kauzu Gorila, tretí bol platený z peňazí Kremľa, štvrtý uzavrel stávku s investorom Jaguar a piaty pôsobil ako investičný bankár v Londýne. O kom je reč? No predsa o možných nových ministroch tretej Ficovej vlády. Nech sa páči, zoznámte sa.

Ľudovít Hajduk (minister školstva - SNS)

V budúcej vláde budú
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Šéf odborného kabinetu SNS pre školstvo. Pôsobí ako docent etiky a prodekan pre vedu a výskum na Fakulte masmédií na Paneurópskej vysokej škole. Ako vysokoškolský učiteľ pôsobil na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici a na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave. V školstve pôsobil za prvej Ficovej vlády. Bol zástupcom riaditeľa Štátneho pedagogického ústavu, kde manažoval tiež národné projekty.

45-ročný národniar sa bude posilniť vlastenecké prvky v školstve. Iba prednedávnom pôsobil ako riaditeľ Ruského centra. To platia Rusi, ktorí sa preslávili miliardami rubľov na financovanie proruskej propagandy.

Tomáš Drucker (minister zdravotníctva - nestranník)

V budúcej vláde budú
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

37-ročný riaditeľ absolvoval ekonómiu a právo, medicínu však neštudoval. Riaditeľ Slovenskej pošty začínal ako nominant SDKÚ za Radičovej vlády predsedal dozornej rade štátnej Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti. Radil tiež Pavlovi Frešovi. Pôsobil aj ako člen predstavenstva VOP Nováky.

Je prepojený s manželom Anny Bubeníkovej, ktorá sa spomínala v kauze Gorila. Drucker bol podľa denníka Sme predsedom predstavenstva vo firme Iquap, ktorú ovládala spoločnosť Weltbiz. V nej figuroval manžel Bubeníkovej Roman Bubeník. V roku 2012 prešiel k Smerákom, aby riadil poštu. Aj Béla Bugár potvrdil, že na post ministra zdravotníctva treba nominovať nestranníka. Je ženatý, má dve deti.

Ján Podmanický (minister kultúry - Smer)

V budúcej vláde budú
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Starosta obce Stará Bystrica je dlhoročný poslanec (10 rokov) parlamentu za Smer. Vo funkcii starostu tiež pôsobí dlhých 9 rokov. Je o ňom známe, že patrí k najkonzervatívnejším členom strany. V mladosti študoval teológiu a dokonca sa rozhodoval pre poslanie kňaza. Odkedy je starostom, z rezervy predsedu vlády dostáva peniaze každý rok. Vďaka nim si Starobystričania užívajú zrekonštruovaný kulturák, športový areál, vyklotrasu či multifunkčné ihrisko. Podmanický (39) sa peslávil aj doslovom k zbierke básní o kontroverznom prezidentovi prvého slovenského štátu Jozefovi Tisovi.

Róbert Auxt (minister dopravy - #Sieť)

V budúcej vláde budú
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: topky)

Vedúci stálej pracovnej skupiny národné hospodárstvo. Auxt (30) študoval ekonómiu na špičkových univerzitách vo Veľkej Británii a v Poľsku. Okrem angličtiny ovláda aj ruštinu či poľštinu. Pôsobil v anglickej pobočke Unicredit, ako investičný bankár v Británii a radil tiež štátnemu tajomníkovi na ministerstve financií. Upozornil na smerácke reklamy za štátne peniaze, ktorými sa chválili eurofondami. Patrí ku konzervatívnym politikom, podporil aj akciu Aliancie za rodinu Hlas za rodinu. Do parlamentu kandidoval za stranu #Sieť na 18. mieste. V strane sa spomína ako najväčší kandidát na miesto ministra hospodárstva.

Viktor Stromček (minister hospodárstva - Smer)

V budúcej vláde budú
Zobraziť galériu (8)

Stromček (40) pôsobí v štruktúrach štátu pod smeráckym vedením už dlho. Šéfoval bratislavskému magistrátu, potom viedol kanceláriu parlamentu Pavla Pašku, aby sa následne premiestnil ako štátny tajomník na ministerstvo dopravy u Jána Počiatka. Na starosti má aj megatender za 2 miliardy - bratislavsý obchvat. Zastáva pozíciu Splnomocnenca vlády Slovenska pre prípravu a realizáciu strategických parkov.

Topky odhalili, že Stromček uzavrel stávku so šéfom Jaguaru. Tá spočívala v tom, že si Stromček v prípade úspešnej realizácie investície na Slovensku kúpi nové auto z dieľne Jaguaru. To sa aj stalo a Stromček si kúpil luxusný Range Rover v najvyššej výbave SV Autobiography s luxusným predĺženým rázvorom, ktorého hodnota sa môže vyšplhať až na 200 tisíc eur.

Peter Gajdoš (minister obrany - SNS)

Zástupca náčelníka Generálneho štábu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Nominant SNS je vojak z povolania. Na obrane už pracoval ako tajomník ministra, ktorého nominovala SNS. Bolo to za tretej vlády Vladimíra Mečiara v rokoch 1995 až 1998. Tri roky pôsobil Gajdoš (56) ako predstaviteľ Slovenska vo vojenskom výbore NATO v Bruseli.

Viac o téme: VládaMinistriSmerSNSMost#SieťKoalícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu