Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Divná vianočná reklama odhalená: Daňovníci zaplatili Ficovi bohatého Ježiška

Robert Fico Zobraziť galériu (3)
Robert Fico (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Aj vy ste sa pýtali, odkiaľ sa na televíznych obrazovkách počas Vianoc vzali reklamné spoty oslavujúce blahodarnú silu eurofondov? Poznáme odpoveď!

"Slovensko je dnes plné dobrých správ. Vďaka eurofondom..." Takto začínajú spoty s názvom "Dobré správy" v televíziách, ktoré sa objavili iba nedávno. Všetky oslavujú peniaze z eurofondov, za ktoré mohlo Slovensko prosperovať. Mnohí ľudia sa pýtali, kto je za tým.

VIDEO Divná vianočná reklama
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

My už poznáme odpoveď. U Roberta Fica chodil tento rok veľmi bohatý Ježiško, akurát sa mu na neho poskladali bežní Slováci. Spoty si totiž objednal jeho Úrad vlády za milióny eur od daňových poplatníkov. Upozornil na to ekonomický analytik zo Siete Robert Auxt. Takto si Fico zabezpečil dokonalú predvolebnú kampaň práve v sviatkovom čase, keď väčšina Slovákov má voľno a pozerá televíziu.

"„DOBRÉ SPRÁVY“ na Vianoce, ktoré slaboducho ospevujú úspech implementácie EÚ fondov, sú skôr výsmechom a hanbou pre samotnú vládu a Európsku komisiu. Zaplatiť prime-time na najsledovanejšej televízii počas vianočných sviatkov, navyše krátko pred konaním volieb, s vysokou frekvenciou za 600 tisíc. a celkovo 2,1 mil. EUR pre skupinu médii, nahráva divnému príbehu. Príbehu o tom, ako dobre naša vláda hospodárila v poslednom období," napísal o reklamách Auxt.

Spot 1

Na dokopy 4 videách sa zo začiatku objaví malý chlapec alebo dievča, ktoré oznámi radostnú správu, že vďaka eurofondom Slovensko rástlo. Postupne ho vystrieda o niekoľko rokov staršia osoba až nakoniec výborné správy zahlási dospelák. Spoty končia slovami: "Vďaka eurofondom sme vyrástli. Až 80 percent verejných investícií tvoria prostriedky z EÚ. Vďaka nim sa Slovensko mení na vyspelú a modernú krajinu."

Spot 2

Peniaze za eurofondové reklamy išli od štátu iba za rok 2015 do súkromnej televízie Markíza v hodnote až 3 milióny eur. Štvrtého decembra podpísal Úrad vlády za 2,1 milióna eur reklamné zmluvy s viacerými médiami. Do Markízy išlo najviac, až takmer 600 tisíc eur. Do televízie JOJ putovalo 540 tisíc eur, do TA3 takmer 411 tisíc. Na eurofondovej reklame so štátom zarobili aj rádiá Fun (300 tisíc), Expres (takmer 121 tisíc) a Vlna, Anténa Rock či Jemné melódie (spolu 168 tisíc).

Netreba pripomínať, že sa na to poskladali daňoví poplatníci. Reklama s názvom "Dobré správy" sa vysiela od začiatku Vianoc až po koniec januára. Teda v čase vrcholiacej predvolebnej kampane.

Spot 3

V reklamách sa spomínajú iba pozitívne správy o eurofondoch. Nič sa nehovorí o tom, koľko miliónov sa nestihlo využiť či spomenúť, koľko eurofondov skončilo vo vreckách skorumpovaných úradníkov. Navyše, peniaze z eurofondov museli odniekaľ prísť. Žiadne peniaze nerastú na stromoch a obed zadarmo neexistuje. Ďalšou vecou je fakt, že služby Európskej únie si platia aj Slováci. Za ne by sme mali dostať adekvátne protislužby a nie míňať ich na vládnu propagandu.

Spot 4

Viac o téme: ReklamaEurofondyTelevízieRobert FicoSmerVoľby 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu