Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fico a Kaliňák rozdávali desiatky miliónov eur: MAPA šťastných obcí, vyhrávali Smeráci

(Zdroj: repro foto TIS)

BRATISLAVA - Bodaj by bol v každej obci starosta Smeru. Premiér Fico a minister vnútra Róbert Kaliňák rozdávali desiatky miliónov eur. Ušli sa najmä tým starostom, ktorí majú to správne stranícke tričko. Aby sa nepovedalo, dostali aj nezávislí či opozícia. Pozrite si interaktívnu mapku obcí - kto, koľko a čo dostal.

"Ak má Vaša obec starostu zo Smeru, mali ste vy a vaše deti viac ako TROJNÁSOBNE VYŠSIU ŠANCU, že z rezervy premiéra dostanete nové ihrisko či dotáciu na chod obce ako ostatní. Je to to fér?," pýtajú sa analytici z neziskovky Transparency International Slovensko. Pripravili podrobnú prehľadnú mapu dotáciíí na ihriská, hasičské autá a iných príspevkov z úradu predsedu vlády a ministra vnútra.

Kam tieto "dary" smerovali? Kliknete si na tento link a detailne sa vám zobrazí mapka dotácií. Po rozklinutí si môžete pozrieť za čo dostala obec príspevok, kto jej šéfuje a koľko alebo čo konkrétne obec dostala.

Červená - starosta Smeru, Žltá - nezávislý starosta, Modrá - opozičný starosta
Zobraziť galériu (1)
Červená - starosta Smeru, Žltá - nezávislý starosta, Modrá - opozičný starosta  (Zdroj: repro foto TIS)

Viac ako polovicu dotácií dostali starostovia, ktorí majú stranícke tričko. Pritom vo voľbách získali smeráci len tretinu úradov. Mimo štandardných dotačných schém sa tak obciam rozdelilo za štyri roky 76 miliónov eur. Zaujímavé je, že až 64 miliónov eur sa rozdalo iba v poslednom roku. Dočkali sa aj Hrušovany, rodná obec premiéra Fica, kde má dokonca aj úradnú tabuľu.

Viac o téme: DotácieObceFicoTransparency International Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu