Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Moderátor RTVS prekvapil a vytočil Fica: Prezradil viac, ako diváci dúfali?

Robert Fico nebol spokojný s moderátorovou formuláciou. Zobraziť galériu (3)
Robert Fico nebol spokojný s moderátorovou formuláciou. (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - V relácii O 5 minút 12, ktorú verejnoprávna RTVS pravidelne prináša svojim divákom v nedeľu napoludnie, už došlo k nejednej zvade. Tentokrát sa však o rozruch nepostarali rozhádaní politici, ale moderátor Martin Strižinec, ktorý svojou formuláciou spôsobil vrásky na čele Roberta Fica. Proti jeho vyjadreniu sa šéf Smeru ostro ohradil.

Diskusia lídrov skončila debaklom: Pravicová vláda nevznikne, Sulík sa však nevzdáva

Po parlamentných voľbách je na politickej scéne naozaj horúco, čo sa odzrkadľuje aj vo všetkých diskusných reláciách, kde sa lídri strán neváhajú častovať vzájomnými obvineniami a vyzerá to tak, že si nakoniec nebudú vedieť ani prísť na meno. Moderátor častokrát musí pôsobiť ako upokojujúci prvok, ktorý rozvášnených politikov upozorní, že ich čas vypršal a zároveň im klásť nie vždy príjemné otázky, ktorým sa snažia vyhýbať. Martinovi Strižincovi sa však včera takmer podarilo svojím rečníckym mostíkom priliať olej do ohňa.

Moderátor RTVS prekvapil a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: RTVS)

"Jedinou ambíciou Siete zostáva fungujúci štát, v ktorom sa nekradne a ktorý zdvíha kvalitu vlastných služieb," použil vyjadrenie strany moderátor a obrátil sa tak na podpredsedu Siete Adreja Hrnčiara s dôvetkom: "Spýtam sa Vás na rovinu, dá sa to s Robertom Ficom a so Smerom?" Pokým Hrnčiara takéto prepojenie rozosmialo, Robert Fico sa nepobavil ani trocha a Strižinca okamžite schladil slovami: "Vy snáď žartujete, pán redaktor." "Ako politicky to myslím, že... ," bránil sa moderátor, ale Robert Fico ho nenechal dohovoriť.

Moderátor RTVS prekvapil a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: RTVS)

"Ja vás naozaj poprosím, pán redaktor, ešte raz, ja odmietam, aby ste... Tak sa, prosím, ospravedlňte," zatlačil na Strižinca dotknutý premiér. "Prepáčte, ale myslel som to tak v rámci tých politických...," snažil sa dokončiť vetu moderátor, ale neuspel, Robert Fico sa totiž nedal zastaviť."Odpustite si tieto poznámky, pretože každá vláda mala nejaké kauzy a my sme na tie kauzy reagovali. Prosím, odpusťte si tieto poznámky, v tomto okamihu Vás o to žiadam," reagoval Fico dôrazne. "Vychádzal som z kontextu politických vyhlásení, pán premiér, nemyslel som, že to zoberiete až takto osobne," stihol ešte dodať Striženec, kým sa opäť k odpovedi na otázku dostal Andrej Hrnčiar.

Viac o téme: Robert FicoMartin Strižinec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu