Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kollár môže byť rozhodujúci, vytasil podmienky: TOTO musia strany splniť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prekvapenie volieb Boris Kollár sa do vlády nehrnie. Nemá však problém podporiť pravicovú koalíciu. Čo však za to bude chcieť? Doteraz mlčal, no na statuse na Facebook konečne prezradil viac.

Líder strany Sme rodina Boris Kollár sa nechce zamazať priamou účasťou v pravicovej vláde, je však ochotný ju podporovať pod podmienkou splnenia programových priorít jeho politického subjektu. "Niečo som sľúbil svojim voličom a predsa ich nepodrazím," zopakoval Kollár. Svoj postoj za vypočítateľnosť nepovažuje napriek tomu, že bude mať moc, ale nie zodpovednosť za vládu.

Prezradil podmienky

Cieľom jeho strany je nabrať takú silu, aby jedného dňa mohol ísť do exekutívy a rozhodovať. Zároveň sľúbil, že svoje požiadavky za podporu vlády sformuluje na začiatku, chce ich dať na papier a počas volebného obdobia ich už nebude dopĺňať. Teraz konečne vyšiel s požiadavkami na svetlo sveta.

Napísal ich ako status na Facebooku tesne po pol noci. Konkrétne chce exekučnú amnestiu a podporu rodín. "Podporíme ale pravicovú vládu výmenou za podporu pre exekučnú amnestiu, podporu rodín a ďalších bodov z našich programových priorít," tvrdí status na stránke Sme rodina.

Kollár môže byť rozhodujúci,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Sme rodina)

So Smerom ani keby sľúbili modré z neba

Podporu vládnym návrhom potom sľubuje aj v prípade, ak by s nimi nesúhlasil. "Budem ich podporovať celé štyri roky a je mi jedno, ako si budú svoju vnútornú politiku robiť," zdôraznil. Do vlády Sme rodina nepôjde, ani keby ho volal Smer-SD a ani v situácii, že by hrozili predčasné voľby. "So Smerom-SD nepôjdem, aj keby mi sľúbil modré z neba," uzavrel Kollár.

Viac o téme: KoalíciaBoris KollárVoľby 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu