Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kollárova povesť je v troskách, dobehli ho mafiánske styky: FOTO dovolenky s bossom podsvetia!

Zobraziť galériu (10)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Ďalšia rana pre Borisa Kollára. Objavili sa nové fotografie, ktoré potvrdzujú, že všetko bolo zrejme inak. Po tom, čo denník Sme včera poukázal na jeho mafiánsku minulosť, Kollár všetko poprel. Objavili sa však fotografie, ktoré jeho styky s mafiánskym prostredím potvrdzujú.

Do redakcie nám prišli fotografie s mafiánskym bossom Piťom. Nie je jasné, v ktorom období vznikli, pravdepodobne pochádzajú z Kuby, kde bol Kollár s partiou na dovolenke. Na záberoch sú všetci vysmiati, zabávajú sa pri drinkoch a očividne medzi nimi vládla priateľská atmosféra. Fotografie pravdepodobne pochádzajú z podniku Floridita.

Kollárova povesť je v
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: topky)

Luxusnú dovolenku si v deväťdesiatych rokoch užíval Kollár s Jurajom Ondrejčákom, Matejom Šalagom a Tomášom Rajeckým. Všetci traja figurujú na uniknutých mafiánskych zoznamoch pod Piťovcami. Na čele gangu stojí samotný boss Ondrejčák, prezývaný Piťo. "Jednoznačne ide o diskreditáciu Borisa Kollára, aby sa zabránilo vzniku pravicovej vlády," zareagoval pre Topky Kollárov spolupracovník a novozvolený poslanec za Sme rodina Peter Pčolinský a dodal: "Kollár ukázal médiám výpis z registra trestov, v ktorom nemá záznam." Doplnil, že strana sa vyjadrí buď prostredníctvom tlačovky alebo tlačovej správy. Malo by sa tak stať dnes dopoludnia.

Kollárova povesť je v
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: Wikipedia)

Len v stredu priniesol denník Sme šokujúcu informáciu o kamarátskom vzťahu Borisa Kollára s bratislavským mafiánom Petrom Steinhübelom, alias Žaluďom. Podnikateľ tvrdil, že ich spájalo len kamarátstvo z detstva a zo spoločného podnikania odišiel skôr, ako sa z veksláka stal kriminálny živel. Podľa údajných existujúcich dokumentov tajnej služby mal Kollár styky s podsvetím. Žaluďa, ktorý bol zapletený v drogovom biznise, zavraždili v auguste 1999, vrah nie je dodnes známy. Tri mesiace po ňom prišiel o život aj mafián Roman Deák.

Kollárova povesť je v
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: topky)

Piťovci

Po takmer trojročnom súdnom procese vyslovil senát nad členmi gangu v máji 2014 rozsudok. Piťovci sa odvolali a Najvyšší súd SR znížil Ondrejčákovi za riadenie zločineckej skupiny trest z 18 na 16 rokov. Ondrejčákova pravá ruka Matej Šalaga, prezývaný Gaťa, si za členstvo v zločineckej skupine odsedí sedem rokov vo väzení s minimálnym stupňom stráženia. NS SR jeho výšku trestu nemenil.

Piťovci sa podľa špecializovaného súdu venovali obchodom s drogami a vyberaním výpalného. Skupina pôsobila v bratislavskom Lamači a známa bola nosením oblečenia značiek Thor Steinar či Alpha Industries. Začala sa formovať koncom 90-tych rokov, keď už v hlavnom meste pôsobili iné zločinecké skupiny. Jej členovia boli vojensky organizovaní a boli známi používaním automobilov značky Mercedes G. Juraja Ondrejčáka spolu s ďalšími mužmi zadržali v novembri 2011 pri najväčšej policajnej akcii v slovenskej histórii. Súdne pojednávanie sa začalo vlani v auguste prečítaním 28-stranovej obžaloby. Pred súd sa vtedy postavilo 18 mužov, ktorí boli obžalovaní z 19 skutkov.

Kollárova povesť je v
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: topky)

Kollárova povesť je v
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: topky)

Kollárova povesť je v
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: topky)

Boris Kollár

Podnikateľ Boris Kollár chcel do parlamentu už v roku 2010. Kandidoval vtedy za stranu Únia - strana pre Slovensko, no pohorel. Podarilo sa mu to až v tomto roku, keď do parlamentu prerazil ako raketa. Doslova za pár mesiacov nazbieral takú podporu, ktorá mu vyniesla 6,6 percenta a 11 poslaneckých mandátov. Kampaň viedol najmä na Facebooku, kde zdieľal svoje názory na domácu politiku, ale hlavne o utečencoch. Dnes má jeho stránka takmer 65-tisíc lajkov. Ľudia si ho pravdepodobne obľúbili za to, že sa nebojí otvorene povedať svoj názor. Treba však dodať, že viackrát sa stalo, že zdieľal už aj bludy či výmysly.

Kollárova povesť je v
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: topky)

Bývalá milenka Borisa Kollára, s ktorým má dcéru, kedysi nevedela prísť známemu sukničkárovi na meno. Po tom, čo sa dozvedela, že čaká dieťa s Andreou Heringhovou, ho nechcela ani vidieť. Ich vzťahy sa napokon urovnali a Boris Kollár svoju expartnerku dokonca zaradil na kandidátku svojej strany, na miesto č. 5.

Kollárova povesť je v
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: tablet.tv)

Manažérka však spôsobila mediálny rozruch, keďže jej kandidatúra vyvolala opäť otázky okolo jej spolužitia s členmi podsvetia Róbertom Diničom a Petrom Havašim. So zavraždeným Diničom má ďalšiu dcéru. Polícia ju vyšetrovala v súvislosti s predajom budovy v Bratislave, v ktorej jej dcéra zdedila po Diničovi šestinový podiel. Súd ju však spod obžaloby z podvodu oslobodil.

Viac o téme: Boris KollárJuraj OndrejčákPiťo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu