Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KDH pred voľbami posilňuje: Získalo ľudí z SDKÚ a možno aj Filca

Splnomocnenec vlády SR pre rómsku komunitu Miroslav Pollák
Splnomocnenec vlády SR pre rómsku komunitu Miroslav Pollák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na kandidačnej listine KDH pre budúcoročné parlamentné voľby by mohli byť podľa zdrojov z KDH aj nestraníci. Musí to však odobriť Rada KDH. Ak by sa tak stalo, mohli by sa v prípade záujmu objaviť na listine aj mená z platformy KDH plus. Do nej vstúpili napríklad slovenský hokejový tréner Ján Filc, bývalý rómsky splnomocnenec Miroslav Pollák či šéf Asociácie malých a stredných podnikov a živnostníkov Vladimír Sirotka.

Predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Abrhan o menách nechce hovoriť. Nateraz podľa neho platí, že na kandidátke môžu byť len tí, čo sú na zozname kandidátov. Tam sa môžu dostať ľudia, ktorí sú členmi KDH aspoň dva roky. Zmeniť by to mohla pripravovaná Rada KDH. "Mohla by rozhodnúť o tom, že na kandidačnej listine môžu byť aj kandidáti, ktorí nie sú členmi KDH," povedal Abrhan.

Hnutie by malo čoskoro rozhodnúť aj o tom, či prijme do svojich radov bývalých funkcionárov SDKÚ-DS. O vstup žiada europoslanec Ivan Štefanec aj poslanec NR SR Jozef Mikuš. S nimi by mali vstúpiť ďalší bývalí členovia SDKÚ-DS. Štefanec aj Mikuš už s KDH spolupracujú. Štefanec na pôde Európskeho parlamentu a Mikuš v slovenskom parlamente.

Viac o téme: Miroslav PollákJán FilcVladimír Sirotka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu