Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smutné štatistiky Líbyjskej pobrežnej stráže: Tento rok objavili približne sto tiel migrantov

Na archívnej snímke migranti a utečenci zo subsaharskej Afriky rôznych národností opúšťajú na člne líbyjské pobrežie a plavia sa do Európy.
Na archívnej snímke migranti a utečenci zo subsaharskej Afriky rôznych národností opúšťajú na člne líbyjské pobrežie a plavia sa do Európy. (Zdroj: TASR/AP)

KÁHIRA - Líbyjská pobrežná stráž objavila v roku 2018 pri brehoch tejto severoafrickej krajiny približne 100 tiel migrantov, ktorí sa chceli dostať do Európy. Informovala o tom v pondelok agentúra AP odvolávajúca sa na Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

Líbyjská pobrežná stráž do 31. júla zachytila alebo zachránila neďaleko svojich brehov v Stredozemnom mori 12.633 migrantov. Severozápadné pobrežie Líbye sa stalo centrom nelegálnej migrácie do Talianska a ďalších európskych krajín od povstania v roku 2011.

Viedlo k pádu režimu Muammara Kaddáfího, ktorý počas neho zahynul, a k chaosu. Líbyjské úrady vystupňovali v súčasnosti spolu s pomocou európskych krajín úsilie zastaviť tok migrantov. AP pripomína, že v snahe získať voličov sa otázky migrantskej krízy chopili európske krajne pravicové strany.

Viac o téme: MŕtvolyPobrežná strážMigrantiLíbya
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu