Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tuniské námorníctvo zachránilo pred utopením neďaleko pobrežia 126 migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TUNIS - Tuniské námorníctvo zachránilo pred utopením sa na mori pri východnom pobreží krajiny 126 migrantov, informoval dnes Tuniský Červený kríž. Migranti sa v sobotu v noci plavili do Talianska, keď ich gumený čln začal mať neďaleko tuniského mesta Zarzis v Stredozemnom mori problémy. Medzi zachránenými bolo 48 žien a tri malé deti.

Afričania sa vydali na more z líbyjského pobrežného mesta Sabratha tri dni predtým, citovala tuniská tlačová agentúra TAP Červený kríž. Všetkých prevezenú z prístavu Zarzis do ubytovacích centier, ktoré spravujú Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov a Medzinárodná organizácia pre migráciu. Obe agentúry tiež rozhodnú o ich osude.

Ide o najnovší incident v sérii tragédií týkajúcej sa migrantov, ktorí sa zúfalo pokúšajú cez Stredozemné more dostať do Európy. Líbya je hlavným bodom odchodu pre migrantov smerujúcich do Európy. Mnohí z nich pochádzajú z chudobných afrických krajín a dúfajú, že v Európe nájdu prácu.

V Líbyi vládne chaos odkedy bol v roku 2011 zvrhnutý dlhoročný diktátor Muammar Kaddáfí. Severoafrická krajina sa stala veľkým zhromaždiskom migrantov, ktorí dúfajú, že ich prevádzači dostanú do Európy.

Viac o téme: MigrantiTunisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu