Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Migranti v Grécku sú zúfalí, majú svojho Palacha: Brutálne VIDEO, muž sa na protest podpálil!

Muža hneď odviezla sanitka Zobraziť galériu (2)
Muža hneď odviezla sanitka (Zdroj: YouTube)

IDOMENI - Odkedy EÚ a Turecko uzavreli minulý týždeň dohodu o razantnom obmedzení počtu utečencov a migrantov prichádzajúcich do Európy, organizujú migranti v stanovom tábore v Idomeni protestné akcie každý deň. Iba v utorok prišla odtiaľ informácia, že sa jeden z migrantov počas protestu podpálil. Muža hospitalizovali s popáleninami, nemal byť v ohrození života.

Polícia uviedla, že k incidentu došlo v rozsiahlom stanovom mestečku obývanom utečencami pri gréckej pohraničnej obci Idomeni. Muž utrpel zranenia, ktoré ho pravdepodobne neohrozujú na živote, dodala polícia. 

Upozornenie, VIDEO obsahuje drastické zábery

Migranti zablokovali dôležitú diaľnicu

Okolo 500 migrantov zablokovalo dnes večer diaľnicu, ktorá spája Solún s grécko-macedónskym hraničným priechodom pri Evzonoi. Podľa informácií, ktoré sprostredkoval spravodajca gréckej televízie, pochádzali demonštranti, ktorí sa zapojili do akcie, z neďalekého utečeneckého tábora v Idomeni. Ako pre tlačovú agentúru DPA uviedol spolupracovník nemenovanej humanitárnej organizácie, demonštranti chceli tým upozorniť na seba. Zväčša mladí muži tu skandovali: "Otvorte hranice. Chceme odtiaľ preč." 

Migranti v Grécku sú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Spomínaná diaľnica, na ktorej dopravná polícia dočasne odklonila vozidlá, aby sa predišlo ešte väčšiemu dopravnému chaosu, je najdôležitejším cestným koridorom sever-juh na Balkáne. 
Poriadkové útvary gréckej polície zatiaľ nezakročili. 

V stanovom tábore v Idomeni zostalo asi 12.000 utečencov a migrantov napriek tomu, že hranice na tzv. balkánskej trase smerom do západnej Európy sa uzavreli a grécka vláda opakovane vyzvala migrantov, aby sa presťahovali do táborov v okolí, ktoré pre nich vybudovala armáda. 

 

Viac o téme: UtečenciIdomeni
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu