Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Celosvetová štatistika vysnívaných štátov odhalená: Ako medzi utečencami dopadlo Slovensko?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Téma utečencov či utečeneckej krízy rezonuje stále. No pri všetkom strašení islamistickej hrozby a hystérie by sme sa mali zamerať na Slovensku na fakty. Viete totiž, kde sa Slovensko umiestnilo v porovnaní so svetovými krajinami v počte žiadostí o azyl na milión obyvateľov? Budete prekvapení.

Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) vydala štatistiku žiadateľov o azyl od januára do júla tohto roka. Keďže utečenecká kríza sa masívne zvýšila tento rok, je zaujímavé sledovať, kde utečenci žiadajú o azyl.

Najviac žiadostí o azyl utečencov na milión obyvateľov danej krajiny za prvý polrok obdržalo Maďarsko. Je to suverénne najviac, až 7 714. Po ňom nasleduje Rakúsko a Švédsko. V Nemecku je to možno prekvapivých 2 296 žiadostí o azyl vzhľadom na počet obyvateľov. Zaujímavo vyšlo zo štatistík Slovensko. To sa umiestnilo úplne na konci so 16 žiadosťami na milión obyvateľov.

Celosvetová štatistika vysnívaných štátov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Dokonca aj Japonci dostávajú viac žiadostí o azyl ako my. Štatistika má slúžiť hlavne na to, aby sme na Slovensku nešírili paniku, že nás zaplavujú islamistické hordy vrahov. Európa podľa OECD očakáva, že v roku 2015 požiada o azyl až milión utečencov.

Viac o téme: GrafOECDUtečenci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu