Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jozef Augustín: Petržalka už nesmie byť viac nocľaháreň, urobme z nej lepšie miesto pre život

Jozef Augustín
Jozef Augustín (Zdroj: FB)

BRATISLAVA - Problémy Petržalky sa nezjavili cez noc. Už od jej prerodu z obce na mestskú časť sa nevytvorila jasné vízia. I preto sa dnes sídlisko nedokáže vymaniť z povesti nocľahárne Bratislavy. „Chcem byť tým, kto zmenu naštartuje a z nocľahárne spraví miesto stvorené na život,“ hovorí Jozef Augustín, kandidát na starostu Petržalky.

Prečo ste sa vlastne rozhodli kandidovať na starostu Petržalky?

 Budem otvorený. V Petržalke žijem 32 rokov a  za celé tie roky naša mestská časť funguje ako nocľaháreň. Miesto, kde ľudia neprichádzajú žiť, ale prenocovať. A to je trochu málo. Petržalka totiž má potenciál ponúknuť svojim obyvateľom viac. Stať sa miestom, ktoré ľuďom poskytne všetko, čo potrebujú pre plnohodnotný život. Zatiaľ sa nenašiel človek, ktorý by to dokázal zmeniť. To však neznamená, že o to netreba usilovať.  Chcem byť tým, kto zmenu naštartuje a z nocľahárne spraví miesto stvorené na život.

Ak uspejete v sobotňajších komunálnych voľbách, čo urobíte ako prvé, keď budete stáť na čele úradu?

Oficiálne by som oslovil ľudí, ktorých som si vyhliadol do svojho tímu pre spoločnú realizáciu svojich zámerov s návrhom na spoluprácu. V Petržalke nás čaká kopa práce, preto im predstavím svoje predstavy s cieľom získať ich na podporu mojej vízie pre lepšiu Petržalku.

Čo Petržalka zmeškala za posledných 10 rokov?

Nehovorme o posledných desiatich rokoch. Petržalka nemá stanovené ani svoje poslanie, ani svoju víziu, už od jej prerodu z obce na mestskú časť. Už vtedy nebol venovaný dostatočný dôraz na samotnú rekonštrukciu a modernizáciu Petržalky. A ak neviete kam chcete smerovať, tak sa z miesta nepohnete.

Čo považujete za kľúčový moment, prečo by práve Vás mali Petržalčania voliť?

Som presvedčený, že obyvateľom Petržalky nie je ľahostajné v akom prostredí žijú, ale majú svoje predstavy o tom, ako by mala Petržalka vyzerať. Ak ma podporia svojim hlasom vo voľbách, tak to aj spoločne dosiahneme.

 Odkaz pre Vašich voličov ...

V prvom rade chcem, aby bol každý obyvateľ Petržalky, či už starší alebo mladší hrdý na svoje sídlisko, aby mohol vždy povedať - Ja som Petržalčan.

 

 

Jozef Augustín (59) manažér

kandidát na starostu Petržalky. V Petržalke žije už 32 rokov spolu s manželkou Kvetoslavou a dvoma dospelými synmi, ktorí už majú svoje vlastné rodiny.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu