Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Daeš ukázal nové FOTO z popráv a mučenia: Stínanie hláv a odsekávanie rúk ako divadlo pre divákov

Poprava väzňa Zobraziť galériu (5)
Poprava väzňa (Zdroj: daeš)

LONDÝN - Vydesený väzeň so zaviazanými očami a pritlačený do stoličky čaká na svoju popravu bojovníkom Daeš, ktorý v ruke zviera šabľu s takmer meter dlhou čepeľou. Udalosť sa odohrala v hlavnom meste teroristov, v sýrskej Rakke, a ako nasvedčujú fotografie, za prítomnosti desiatok divákov, medzi ktorými boli aj malé deti.

Brutálne VIDEO z Ukrajiny: Súdnictvo ako v stredoveku, rebeli umučili narkomana na výstrahu

Obeť na stoličke v predklone pridržiava v kukle zamaskovaný militant, zatiaľ čo druhý stojí pred ním a chystá sa mu oddeliť hlavu od krku. Akého zločinu sa väzeň dopustil, nie je známe. Trest smrti však džihádisti väčšinou udeľujú za trestné činy špionáže či rúhania sa. Informoval portál dailymail.co.uk.

Daeš ukázal nové FOTO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: daeš)

Daeš ukázal nové FOTO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: daeš)

Na ďalších záberoch, ktoré sa v utorok objavili na internete, je vidno ďalšieho podozrivého, ktorému odseknú ruku sekáčikom na mäso po tom, čo bol obvinený z krádeže. V priebehu ostatných dvoch rokov malo dôjsť v Rakke k celému radu odporných amputácií.

Predchádzajúce snímky zhotovené v irackom Mosule ukazovali šokujúci detail, ako teroristi do svojich obetí napumpovali drogy, aby boli pred, počas aj bezprostredne po odrezaní ruky pokojné. Pred dvomi rokmi Daeš zverejnil dokument, v ktorom objasnil pravidlá svojho trestného zákonníka, ktorý si vynucuje na ním obsadenom území v Sýrii a Iraku.

Daeš ukázal nové FOTO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: daeš)

Daeš ukázal nové FOTO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: daeš)

Trestom predchádza "proces", po ktorom sú väzni odvlečení do centra mesta. Muži a mladí chlapci všetkých vekových kategórií pri popravách aktívne povzbudzujú. Než príde k vykonaniu trestu, bojovník Daeš prečíta obvinenia proti odsúdenému. Vražda, špionáž, dezercia či sodomia sa trestajú okamžitou smrťou. Pri krádeži sa zvykne odrezať ruka, aj keď nie je známe, či si vinník môže vybrať, o ktorú ruku chce radšej prísť.

Viac o téme: Islamský štátDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu