Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Zverstvo najvyššieho stupňa: V Pakistane upálili zaživa dievča (†16), za pomoc milencom

Telo mladej obete. Zobraziť galériu (2)
Telo mladej obete. (Zdroj: samaa.tv)

ISLAMABAD - Pakistanská polícia dnes zatkla 15 členov kmeňovej rady, ktorí čelia obvineniu, že nariadili upáliť zaživa mladú ženu. Tá údajne pomáhala zamilovanej dvojici utiecť za účelom tajného sobáša. Informovala o tom agentúra Reuters.

Omylom sa rúhal prorokovi Mohamedovi: Pakistanský chlapec (15) si odrezal ruku v sekačke na trávu!

Obeťou sa minulý týždeň v piatok stala 16-ročná Ambreen v oblasti Donga Gali nachádzajúcej sa asi 50 kilometrov severovýchodne od pakistanskej metropoly Islamabad. Vykonávatelia trestu dievčinu najskôr zdrogovali, potom ju posadili do automobilu Suziki Carry, v ktorom predtým milenci utiekli, priviazali ju k sedadlám, poliali ju aj auto benzínom a zapálili. Aby zakryli stopy po ohavnom čine, podpálil aj ďalšie auto vedľa, informoval portál arynews.tv.

VIDEO Zverstvo najvyššieho stupňa:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: samaa.tv)

Kmeňová rada vraj takto prísny trest nad dievčaťom vyniesla preto, že nenapraviteľne pošramotila česť svojej dediny. Medzi zadržanými sú aj matka a brat dievčaťa, ktorí boli prítomní na zasadnutí rady a s rozsudkom súhlasili. Polícia podozrivých vysledovala na základe telefonických hovorov, teraz čelia obvineniu z trestných činov vraždy a terorizmu. Telo obete previezli na pitvu.

Vlani sa obeťou takzvaných "vrážd zo cti" stalo v Pakistane viac ako 500 mužov a žien, uviedla organizácia na ochranu ľudských práv Human Rights Commission of Pakistan. Mnohé z nich sú vykonané príbuznými, podľa ktorých obeť potupila rodinu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu