Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vo voľbách sa darilo aj nominantom rómskych strán: V týchto obciach budú pôsobiť

Komunálne voľby
Komunálne voľby (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Aj Rómske strany budú mať svojich starostov. Ako uvádza Štatistický úrad SR pri prehľade výsledkov sobotňajších komunálnych volieb, najviac, šesť starostov, ktorí boli nominantmi rómskych politických strán, bude pôsobiť v obciach Košického kraja.

Vo voľbách sa najviac darilo nominantom Strany rómskej koalície (SRK), ktorej kandidáti budú pôsobiť na čele Bystrian a Luníka IX v Košickom kraji, a tiež budú viesť Kamennú Porubu a Jarovnice v Prešovskom kraji. Kandidát na starostu SRK zvíťazil aj v obci Hodejov v Rimavskosobotskom okrese Banskobystrického kraja. V obci Barca, ktorá je takisto v okrese Rimavská Sobota, vyhral kandidát koalície SRK a SMK.

Po dva starostovské mandáty v prípade svojich nominantov získali aj Strana rómskej únie na Slovensku (SRÚS) a Rómska iniciatíva Slovenska (RIS). Nominanti SRÚS sa stali starostami v obciach Markušovce a Vrbnica v Košickom kraji. Rovnako v obciach Košického kraja sa podarilo zvíťaziť aj kandidátom RIS, konkrétne v obciach Žehra a Richnava.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu