Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ivo Nesrovnal vystupuje z SDKÚ: Na post primátora Bratislavy bude kandidovať ako nezávislý

Ivo Nesrovnal
Ivo Nesrovnal (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Mestský a krajský poslanec Ivo Nesrovnal sa bude o post primátora Bratislavy uchádzať ako nezávislý kandidát. Zároveň vystupuje zo strany SDKÚ-DS. Potvrdil to na dnešnom brífingu v centre Bratislavy. Kampaň si bude financovať z vlastných zdrojov.

Podľa jeho slov sa od januára tohto roku snažil vyrokovať čo najsilnejšiu a najširšiu stredopravú koalíciu ako alternatívu voči vláde Smeru-SD a súčasnému bratislavskému primátorovi Milanovi Ftáčnikovi. "Musím povedať, že som sklamaný. Som sklamaný z toho, že rozhovory sa točia takmer výhradne o rozdelení si mandátov, percent, stoličiek a vplyvu najmä v bratislavských podnikoch," uviedol dnes Nesrovnal, ktorý je presvedčený, že 25 rokov po revolúcii sú takéto politické obchody a hry príčinou toho, že Bratislava vyzerá tak, ako vyzerá.

"Chápem, že kompromisy a dohody patria do komunálnej politiky, ale toto už je príliš. Zdá sa mi, že stranám neprekáža, že dnes, tri mesiace pred voľbami, sa nevedia na ničom dohodnúť a že im neprekáža, že v Bratislave bude pokračovať vláda Smeru a pána Ftáčnika, bude pokračovať stagnácia a neriešenie problémov a naše mesto sa bude potácať ďalej bez vízie," dodal.

Nesrovnal ešte minulý týždeň tvrdil, že z SDKÚ-DS neodchádza. "Naďalej sa uchádzam o podporu širokej stredopravej koalície. Bratislava potrebuje vytvoriť silnú pravicovú koalíciu, aby sa nám podarilo vytvoriť čo najsilnejšiu alternatívu voči súčasnému ľavicovému primátorovi Milanovi Ftáčnikovi," uviedol vtedy Nesrovnal. Nakoniec svoj odchod zo strany oznámil vo štvrtok (14.8.).

Okrem Nesrovnala oficiálnym kandidátom na šéfa bratislavskej samosprávy v novembrových komunálnych voľbách je súčasný primátor Milan Ftáčnik. Kandiduje ako občiansky kandidát, avšak nevylučuje ani podporu politických strán. Ďalšími sú nezávislý kandidát Milan Kňažko, ktorý má podporu KDH. Za primátora chce kandidovať aj fotograf Andrej Palacko a predseda občianskeho združenia Nie ropovodu Miroslav Dragun.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu