Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na Donbase sa strieľa naďalej: Boje sa zintenzívnili, nasadené sú aj ťažké zbrane!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Napriek diplomatickému úsiliu európskych ministrov a tvrdenia Kyjeva a povstalcov o rešpektovaní pokoja zbraní boje v Donbase neutíchajú. Podľa dnešnej informácie separatistov sa za posledných 24 hodín intenzita bojov zdvojnásobila, nasadené boli vraj aj ťažké zbrane.

Vzbúrenecká agentúra DAN s odvolaním sa na donecké "ministerstvo obrany" oznámila, že povstalci zaznamenali cez noc 78 útokov ukrajinskej armády. V ôsmich prípadoch vraj vládne vojsko ostreľovalo pozície separatistov z tankov, päťkrát zaútočila armáda s použitím raketometov. O obetiach sa správy DAN nezmieňujú.
 
Z nasadenia ťažkých zbraní, ktoré mali byť podľa februárových mierových dohôd odsunuté, dnes obvinil povstalcov aj Kyjev. Podľa hovorcu armády Sergeja Danylenka vzbúrenci v noci z piatka na dnešok "zosilnili ostreľovanie z mínometov kalibru 120 milimetrov a z diel ráže vyššej než 100 milimetrov". Boje sa vraj sústredili hlavne do okolia Donecka a Horlivky.
 
Podľa mierových dohôd z Minsku mali obe bojujúce strany vyviezť z frontovej línie všetky palebné prostriedky kalibru vyššieho ako 100 milimetrov. Minulý týždeň bola zároveň dosiahnutá dohoda o tom, že z frontu budú stiahnuté všetky tanky a zbrane nižšieho kalibru. Z porušovania týchto dohôd sa vzájomne obviňujú obe strany.
 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu