Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vladimir Putin takmer uhorel v saune: Kvôli nemeckému kancelárovi!

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa počas dnešnej rekordne dlhej televíznej debaty s národom zveril i s príhodou, ako svojho času spolu s bývalým nemeckým kancelárom Gerhardom Schröderom skoro zhorel v saune. Vraj kvôli pivu.

"Spolu s bývalým kancelárom, pánom Schröderom, sme raz boli u mňa v rezidencii. Stalo sa to pred rokmi, kedy prišiel a išli sme do sauny, ktorá začala horieť," rozprával Putin. Hostiteľ samozrejme vyzýval k úteku pred plameňmi, ale Schröder odmietol. "Práve si nalial pohár piva. Hovorím mu, Gerhard, musíme odtiaľ rýchlo vypadnúť, horíme! Ale odpovedal, že pôjdeme, až dopije!"

Skrátka, Schröder sa podľa Putina prejavil ako poriadny chlap: najprv sa venoval pivu, potom spaseniu života. "Sauna úplne zhorela. Už sme si tam nesadli," konštatoval prezident. Uistil však, že ani táto príhoda ho nepripravila o záľubu v saunovaní. Schröder pred rokom žal vo vlasti kritiku za to, že s Putinom slávil svoje sedemdesiatiny v jednom z petrohradských palácov. Nemecká vláda sa od počínania bývalého kancelára dištancovala, Schröder sa ale obhajoval, že stretnutie s Putinom vraj pomohlo k prepusteniu európskych pozorovateľov zo zajatia u proruských separatistov na východe Ukrajiny.

Schröder sa po odchode z veľkej politiky v roku 2005 ujal výnosnej funkcie predsedu dozornej rady spoločnosti Nord Stream AG, ktorá vybudovala rovnomenný plynovod smerujúci z Ruska po dne Baltu do Nemecka. Putin je Schröderovým osobným priateľom a často ho vraj navštevuje v Rusku. Ruský prezident, ktorý bol v sovietskej ére rezidentom obávanej rozviedky KGB v Drážďanoch, nemčinu ovláda a voči Nemecku vraj chová sympatie.

So Schröderovou nástupkyňou na čele nemeckej vlády vraj Putinove vzťahy nie sú také vrelé; Angela Merkelová údajne ruskému prezidentovi neodpustila, že svojho času zneužil jej fóbie zo psov a zastrašoval ju svojou fenkou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu