Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Priznanie vodcu separatistov: Putin skončí za vojnové zločiny v Haagu, budeme sedieť spolu!

Igor Strelkov Zobraziť galériu (2)
Igor Strelkov (Zdroj: internet)

DONECK - Vodca separatistov Igor Girkin-Strelkov varuje ruského prezidenta Vladimira Putina. Keď sa bude snažiť o mier, skončí pred súdom v Haagu! A spolu s ním aj Strelkov. Vyhlásil tiež, že najneskôr na jar ho budú obyvatelia Donbasu nenávidieť. Putin by mal podľa neho zmeniť doterajšiu taktiku.

Podľa Strelkova Kyjev využíva prímerie, aby prezbrojil svoju armádu a pripravil sa predtým, než na východ Ukrajiny dorazia "prázdninoví bojovníci". Upozorňuje tiež, že ekonomické sankcie môžu spôsobiť odvrátenie podpory pre separatistov od ruskej spoločnosti.

"Pokiaľ bude Putin pokračovať v súčasnom štýle politiky, tak sa z nás stanú susedia za mrežami v Haagu. Keď nás teda dostanú živých," vyhlásil Strelkov. Povedal tiež, že sankcie výrazne škodia Rusku.

"Sankcie môžu veľmi vážne nabúrať podporu ruskej verejnosti "ochraňovať ruský svet" a špeciálne lojalitu našich vodcov (ktorá je už aj tak otázna). NATO zatiaľ pripraví verejnú mienku vo svojich krajinách na to, aby prijali priamu vojenskú pomoc alebo dokonca aj ozbrojený zásah za "suverenitu Ukrajiny", povedal Strelkov.

Na jar sa Putin môže dočkať nenávisti zničeného územia Donbasu. Tisícky ľudí odtiaľ utekajú a práve oni môžu namieriť svoj hnev na vládcu Kremľa. NATO pripraví veľký útok, pretože bude chýbať "priamy zásah ozbrojených zložiek Ruska, ktoré pomôžu demoralizovaným povstalcom", povedal podľa Euromaidanpress separatistický líder.

Kto je Igor Strelkov

Plukovník Ivan Girkinov, ktorého bojové meno znie Ivan Strelkov je bývalý dôstojník vojenskej rozviedky sa po vyhlásení samozvanej Doneckej ľudovej republiky stal ministrom obrany. Podľa zistení ukrajinských a amerických bezpečnostných zložiek bol Girkin členom špeciálnej jednotky vytvorenej priamo prezidentom Vladimírom Putinom a podlieha iba jeho rozkazom.

Ešte v polovici augusta skončil na pozícii vrchného veliteľa ozbrojených síl sepratistov. V septembri na tlačovej konferencii v Moskve vyhlásil, že nebol spokojný s postupom na východe Ukrajiny, kde bolo vyhlásené prímerie. No stále sa stavia za Putina, podľa neho je "jediný najvyšší legitímny vodca".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu