Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nahnevaný Porošenko o zostrelení lietadla: Chceme mier, ale toto im neprejde!

Petro Porošenko
Petro Porošenko (Zdroj: SITA)

KYJEV - Nový ukrajinský prezident Petro Porošenko prisľúbil zodpovedajúcu reakciu na zostrelenie vojenského lietadla proruskými separatistami na východe krajiny, pri ktorom zahynulo v noci nadnes všetkých 49 vojakov na palube.

"Všetci, zapletení do cynických aktov terorizmu takéhoto rozsahu, musia byť potrestaní. Ukrajina potrebuje mier, avšak teroristi budú čeliť adekvátnej odozve," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré zverejnila tlačová služba ukrajinského prezidenta.

K zostreleniu dopravného lietadla ukrajinskej armády sa prihlásila proruská domobrana Luhanskej oblasti. Na stroj podľa vlastných slov zaútočili raketou po tom, ako "okupanti" z ukrajinskej armády odmietli ultimátum na opustenie letiska v Luhansku.

Ochranka ukrajinského prezidenta zneškodnila v noci nadnes silné výbušné zariadenie, ktoré objavila pri jeho sídle v Kyjeve. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa zdroj z prostredia bezpečnosti.

"Zariadenie našli v noci pri bráne, ktorou vchádzajú prezidentské vozidlá. Bola to debna s piatimi granátmi a kilogramom kovových matíc," povedal zdroj bez ďalších podrobností.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu