Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Konflikt kvôli arogancii v X Factore: Brzobohatému rupli nervy, v porote to vrelo!

Ondřej Brzobohatý dokazoval súťažiacemu, že nemá rytmus. Po slovnom konflikte opustil miesto porotcu a išiel si sadnúť k divákom. Zobraziť galériu (16)
Ondřej Brzobohatý dokazoval súťažiacemu, že nemá rytmus. Po slovnom konflikte opustil miesto porotcu a išiel si sadnúť k divákom.

BRATISLAVA - Jedno ego väčšie než druhé! Vo včerajšom X Factore sa predstavili aj profesori Daniel (39) a Arnold (39). Tí súťažili pod názvom Duo Concertante. Ich výkon a prílišné sebavedomie ale porotu nepresvedčili. Ondřej Brzobohatý (30) dokonca riadne skritizoval gitaristu a následný slovný konflikt vytvoril poriadne dusnú atmosféru. Tá vyvrcholila odchodom umelca z jeho kresla. Učitelia hudby preto v zákulisí označili štvoricu odborníkov za arogantnú. Topky.sk zisťovali o spore viac od syna legendárneho herca Radka Brzobohatého (†79).

Napätie sa dalo krájať. Profesori hudby Arnold a Daniel sa v nedeľnom kole X Factoru predviedli ako Duo Concertante. Hneď v úvode však porotu nepríjemne prekvapili sebavedomým a afektovaným nástupom. Vypýtali si preto šancu na reparát. 

No nakoniec ani ich muzikantský a spevácky výkon odborníkov nepresvedčil. Učiteľ hry na gitaru Arnold dokonca schytal kritiku od Ota Klempířa, že vystúpenie odflákol. Súťažiaci na to odpovedal povýšeneckým poučovaním. No to ešte netušil, s čím na neho vyrukuje Ondřej Brzobohatý. „Tu ide aj o frázovanie a rytmus. To je bohužiaľ to, čo ty nemáš,” vyhlásil herec a hudobný skladateľ. V Arnoldovi to vtedy začalo vrieť ešte viac. „Poviem vám niečo, pane, dobre? Ja hrám 5 rokov s kubánskymi muzikantmi, takže mne nerozprávajte niečo o rytmoch,” ohradil sa voči tomuto obvineniu.

Porotcovi to však nedalo a začal gitaristu skúšať z pojmov viažucich sa ku kubánskej hudbe. Išiel poriadne do hĺbky a s výsledkom spokojný nebol. Odporučil preto pedagógovi, aby robil machra v televízii, až keď bude niečo naozaj ovládať. „Jediné, čo ma dokáže vždy zaručene vytočiť, je ľudská arogancia a povýšenosť. To sú prejavy, nad ktorými sa mi len ťažko mávne rukou. Preto mám väčšinou potrebu dovolávať sa - bohužiaľ, často márne - slušnosti a pokory. Práve u tohto dua to ale bol boj s veternými mlynmi,” povedal nám k slovnému konfliktu Brzobohatý. 

Ten svoj negatívny postoj voči dvojici vyjadril aj odídením spoza porotcovského stolíka, čím poriadne prekvapil kolegyňu Sisu Sklovskú. Schyľovalo sa totiž k hodnoteniu, ktoré malo zaznieť z úst každého zo štvorice odborníkov. „Vstal som práve preto, že tá diskusia bola vo výsledku úplne bezpredmetná, a tak aj moje hodnotenie strácalo akýkoľvek význam,” vysvetlil svoje gesto pre topky.sk Ondřej. 

No kým on mal pocit, že členovia zoskupenia sa správajú, akoby im patril celý svet, oni si to mysleli práve o ňom a jeho kolegoch. V zákulisí sa totiž nezdržali urazených komentárov. „Proste arogancia na n-tú,” vyslovil negatívne slová na adresu poroty Arnold. Syna legendárneho herca Radka Brzobohatého sa mu však uraziť nepodarilo. „Len toto?” zareagoval pobavene. „Čakal by som od takých učiteľov oveľa sofistikovanejšie prívlastky. Takže nielenže nedokázali zaujať vystúpením, ale neboli schopní ani pôsobivo uraziť. No, sú i takí...” okomentoval dvojicu, ktorá dokonca aj svoj názov Duo Concertante prevzala od slávnejšieho páru. Od roku 1997 totiž pod takýmto menom hrávajú huslistka Nancy Dahn a pianista Timothy Steeves. Profesori z  Memorial University of Newfoundland School of Music ale interpretujú vážnu hudbu.

Prečítajte si: X Factor: Pouličný spevák si podmanil porotu hitom od Rihanny

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu