Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prezidentské voľby prinesú v Starom Meste dopravné obmedzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezidentské voľby prinesú na uliciach Staromestská, Kozia a Piláriková v bratislavskom Starom Meste čiastočné dopravné obmedzenia.

V piatok (14.3.) od 16.00 h do nedele (16.3.) 7.00 h tam bude zákaz zastavenia áut na vyznačených miestach. Zákaz parkovania bude na týchto uliciach platiť aj v prípade druhého kola prezidentských volieb, a to od piatka, 28. marca od 16.00 h do nedele (30.3.) do 7.00 h.

"Vozidlá budú odtiahnuté okrem vozidiel s označením Voľba prezidenta SR," upozornila vedúca odboru všeobecnej vnútornej správy bratislavského okresného úradu Darina Budinská. Doprava bude obmedzená z dôvodu doručovania zápisníc z okrskových volebných komisií do sídla Obvodnej volebnej komisie v Bratislave, ktorá bude sídliť v budove Okresného úradu Bratislava na Staromestskej ulici.

Prvé kolo prezidentských volieb sa na Slovensku uskutoční v sobotu 15. marca. Pokiaľ v ňom ani jeden kandidát nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov oprávnených voličov, v sobotu 29. marca sa uskutoční druhé kolo. V ňom sa stretnú dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola. Zvolený kandidát sa ujíma funkcie prezidenta SR zložením sľubu. Skladať ho bude 15. júna, keď sa skončí funkčné obdobie súčasnej hlave štátu Ivanovi Gašparovičovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu