Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

O post župana v Žilinskom samosprávnom kraji zabojuje aj Igor Ryban

Igor Ryban
Igor Ryban (Zdroj: TASR)

ŽILINA – Nezávislý kandidát na predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Igor Ryban je v prípade úspechu pripravený pretaviť dvadsaťdvaročné skúsenosti z podnikania do riadenia samosprávneho kraja. Informoval o tom na dnešnej tlačovej konferencii v Žiline, na ktorej oficiálne oznámil svoju kandidatúru.

Motto jeho kampane je: Jedna funkcia, jedna stolička. „Človek, ktorý riadi vyšší územný celok ako predseda, by mal byť 24 hodín v plnom nasadení. Lebo je to zložitá a komplikovaná práca, ktorou nemôže byť poverený len nejaký zástupca alebo tím ľudí. Tím ľudí má riadiť veci, ktoré ten generálny manažér musí denne tvoriť a pripravovať. Práca predsedu ŽSK bude mojim prvoradým cieľom. Bude to jedna funkcia na jednej stoličke, ktorá bude mať za cieľ zefektívniť a zveľadiť celý náš vyšší územný celok (VÚC),“ povedal Ryban.

Na margo kandidatúry bez podpory politických strán podotkol, že chce byť predsedom pre občanov regiónu a nie pre politické záujmy. „Politika na Slovensku je nástrojom úzkej skupiny ľudí, ktorá ovláda dianie v danom regióne. Chcem presadzovať nielen svoje názory, ale predovšetkým názory svojich voličov. Cesty, zdravotníctvo, sociálne služby, cestovný ruch sú tu pre všetkých občanov, a nielen pre politikov,“ uviedol nezávislý kandidát na predsedu ŽSK. 

Prvé kroky po zvolení za predsedu samosprávneho kraja by podľa neho viedli k zastaveniu ekonomického, sociálneho a spoločenského prepadu. „V súčasnej dobe mám pocit, akoby sa vo veľa odvetviach v ŽSK zastavil čas. Moja stratégia jeho riadenia bude úplne jednoduchá a transparentná. Musí sa zmeniť povedomie ľudí o tom, na čo ŽSK slúži a za akým účelom bol zriadený. Som presvedčený, že navrhnutá forma práce odstráni nezrovnalosti medzi regiónmi, spojí ich a za pomoci silnejších potiahneme aj slabšie regióny,“ dodal Ryban.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu