Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bugárovci budú riešiť voľby do VÚC, možno aj Hrušovského kandidatúru

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Voľby do vyšších územných celkov budú dominovať Republikovej rade Mosta-Híd, ktorá sa uskutoční 14. septembra v Bratislave. Bugárovci nevylučujú, že sa porozprávajú aj o prezidentských voľbách a kandidatúre Pavla Hrušovského (KDH), ktorého podporujú.

"V plánovanom programe bod kandidatúry pána Hrušovského zapracovaný zatiaľ nie je, avšak túto tému nevylučujeme," uviedla hovorkyňa strany Zuzana Bačiak Masaryková.
      
Bugárovci majú tiež riešiť ďalšie pôsobenie Lászlóa Nagya. V strane by mal získať novú funkciu. Donedávna pôsobil ako splnomocnenec vlády pre menšiny. Pre tento post si pozastavil členstvo v strane a opustil predsedníctvo. Nagy zastával túto funkciu od 13. júna minulého roka. Z postu odišiel po odporúčaní Mosta-Híd.
      
Strana sa pre tento krok rozhodla preto, že vládny Smer-SD odmietol Nagyovu prácu, keď v parlamente nepodporil dvojjazyčné označovanie železničných staníc v národnostných obciach. Šéf strany Most-Híd Béla Bugár v júni zároveň vyhlásil, že právomoci Nagya ako splnomocnenca sú len deklaratórne a nemá význam, aby vo funkcii zotrvával. Nagy následne úrad opustil. O ďalšom pôsobení v strane už hovoril s predsedom Bugárom. "Najbližšie predsedníctvo bude schvaľovať novú funkciu pána Lászlóa Nagya," uviedla Bačiak Masaryková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu