Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Horúcim kandidátom na prezidenta je Hrušovský, okrem KDH ho podporí aj Most-Híd

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - KDH víta rozhodnutie Republikovej rady Most-Híd, ktorá dnes odhlasovala podporu pre Pavla Hrušovského v prezidentských voľbách v roku 2014. Ako povedal Pavol Abrhan, Hrušovský je tak zatiaľ jediným prezidentským kandidátom, ktorého podporujú dve parlamentné politické strany. Abrhan verí, že sa k nim pridá aj posledná strana Ľudovej platformy – SDKÚ-DS.

Predseda Mostu-Híd Béla Bugár dnes na tlačovej besede povedal, že strana zvážila, že je potrebné vyjadriť podporu aj hlasovaním na rade, aj keď to už urobilo predsedníctvo. Hrušovský však zatiaľ nepovedal, či bude aj kandidovať. V júni len oznámil, že je pripravený kandidovať. „Ak sa rozhodne, našu podporu má,“ konštatoval Bugár. 

Hrušovský podmieňuje svoju prezidentskú kandidatúru aj podporou od SDKÚ. Či bude kandidovať, aj keď ju nezíska, však povedať nechce. „Zatiaľ hovorím, čakám na vyjadrenie SDKÚ a to ďalšie pokračovanie bude potom,“ povedal v júli. Hrušovský chce čakať na rozhodnutie SDKÚ do začiatku jesene. SDKÚ sa zase chce vyjadriť k prezidentským voľbám, až keď budú známi všetci kandidáti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu