Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nevinné obete výbuchu: Bomba na maratóne zabila Krystle (†29) a študentku z Číny!

Krystle so svojou priateľkou Karen. Tá skončila v nemocnici s vážnymi zraneniami. Zobraziť galériu (4)
Krystle so svojou priateľkou Karen. Tá skončila v nemocnici s vážnymi zraneniami. (Zdroj: Facebook)

BOSTON - Pondelkový bombový útok na medzinárodnom maratóne v Bostone si vyžiadal tri ľudské životy. Okrem osemročného Martina Richarda už zverejnili aj identitu ďalších dvoch obetí. Druhou je Krystle Campbellová (†29) a treťou študentka tamojšej univerzity z Číny.

Totožnosť zabitej mladej ženy potvrdil starosta Medfordu v štáte Massachusetts Michael McGlynn spolu s otcom obete, Williamom Campbellom. Krystle pracovala ako prevádzkarka v reštaurácii. Na maratón sa išla pozrieť so svojou kamarátkou Karen Randovou, ktorá chcela vyfotografovať svojho priateľa pri prebehnutí cieľom.

Dievčatá zachytila hneď prvá explózia a rodičia podľa nepresných informácií žili v domnení, že ich dcérka Krystle leží v nemocnici. Keď tam však prišli, namiesto nej zbadali ležať v posteli Karen. K zámene pravdepodobne prišlo kvôli tomu, že Karen mala pri sebe oba ich preukazy totožnosti. Až o hodinu neskôr im polícia ukázala fotografiu mŕtvej ženy, ktorú identifikovali ako svoju dcéru.

"Moja dcéra bola to najroztomilejšie dievča. Bola nádherná, úžasná, vždy ochotná podať pomocnú ruku. Pomáhala všetkým. Som v šoku," reagoval zdrvený otec.

Nevinné obete výbuchu: Bomba
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Nevinné obete výbuchu: Bomba
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Treťou a doteraz oficiálne neidentifikovanou obeťou je študentka Bostonskej univerzity Lu Ling-c'. Škola to bez ďalších podrobností zverejnila na svojom webe. Následne čínsky konzulát v New Yorku oznámil, že mŕtva študentka bola čínsku občiankou.

Hovorca univerzity Colin Riley odmietol podľa agentúry Reuters oznámiť meno či ďalšie informácie o obeti s ohľadom na prianie rodiny. Škola však uviedla, že obeť sa maratónu zúčastnila ako divák spolu s ďalšími dvoma priateľmi, takisto študentmi. Jedným z nich bola tiež Číňanka, ktorá v pondelok a v utorok podstúpila operácie, teraz sa už zotavuje. Druhý študent vyviazol bez zranenia.

Lu pochádzala zo severočínského mesta Šen-jang. Šéfredaktor večerníka, ktorý tam vychádza, oznámil, že smrť potvrdil jej otec, za ktorým prišli novinári. Bostonská tlač v utorok večer citovala pracovníka čínskeho konzulátu v New Yorku, ktorý priznal, že Lu Ling-c ' je od útoku nezvestná.

Prvou identifikovanou obeťou bol osemročný Martin Richard, ktorý prišiel spolu so svojou mamou Denise, sestrou Jane a bratom Henrym povzbudzovať svojho otca bežca.

Martin (vpravo) výbuch neprežil. Jeho matka podstúpila operáciu mozgu. Sestrička Jane prišla o nohu.
Zobraziť galériu (4)
Martin (vpravo) výbuch neprežil. Jeho matka podstúpila operáciu mozgu. Sestrička Jane prišla o nohu.  (Zdroj: Facebook)

Pondelkové explózie v cieli maratónu v Bostone pripravili o život troch ľudí a ďalších najmenej 176 podľa zdravotníkov zranili. Prezident Barack Obama označil najhorší bombový útok na území USA od 11. septembra 2001 za teroristický čin, ktorého pôvodca ani motív zatiaľ vyšetrovatelia nepoznajú. Médiá špekulujú o akcii islamistov alebo amerických pravicových radikálov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu