Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nestrácajte vieru v dobro: Príbehy ľudí, ktorí sa podelili o najnezištnejšie skutky ich života

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Ak potrebujete pripomenúť, že na svete stále existuje dobro, potom pozorne čítajte. Žena na sociálnej sieti Twitter vyzvala užívateľov, aby sa podelili s dobrými skutkami, ktoré pre nich urobili neznáme osoby. Na jej žiadosť reagovali stovky ľudí.

FOTO Antonia začula buchot zo svojej záhrady: Keď zbadala, čo robia susedia, nemala slov

Rachel sa inšpirovala ženou menom Sammy, ktorá na internete zverejnila svoj príbeh s neznámou ženou. Tá ju po rozchode s priateľom utešila. „Raz som vo vlaku plakala, bolo to po tom, ako som sa rozišla so svojim priateľom. Neznáma žena sa ma opýtala, čo sa deje,“ vysvetľuje Sammy.

„Rozprávali sme sa celú cestu a neskôr som zistila, že mala vystúpiť o šesť zastávok skôr, no kvôli mne zostala a utešovala ma,“ pokračuje podľa porálu mirror.co.uk Sammy. Zámerom jej internetového príspevku bolo všetkým pripomenúť, že dobrí ľudia stále existujú.

Na Rachelinu výzvu ako prvý reagoval Karl. Spomenul dramatickú udalosť, keď sa zranil v horách. „V Cole Spring som si počas turistiky zlomil kostrč. Skupina neznámych ľudí ma doslova zniesla dole z hôr,“ píše chlapík.

Nestrácajte vieru v dobro:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages)

„Bol som bezdomovec,“ priznáva ďalšia osoba. „V zime som sa pohyboval na predmestí Chicaga, často úplne vymrznutý. Celé dni som nejedol ani nespal. Pakistanská rodina, ktorá vlastnila Dunkin Donuts, ma pozvala na horúcu polievku a šišky,“ zdôveruje sa nemenovaný používateľ Twitteru.

V ďalšom príbehu sa spomína dáma, ktorá pomohla neznámej mamičke zaplatiť za benzín. Mamička údajne prišla o prácu, zažívala problémy s peniazmi. Pri nákupe benzínu chcela platiť kartou, tú však terminál odmietol pre nedostatok peňazí na účte.

„Vtom mi jedna pani vraví: ‚Mám deti vo veku vašich, viem, aké ťažké to máte.‘ Zaplatila za mňa a ja som nevedela prestať plakať,“ tvrdí mama v Twitterovom príspevku. Ďalšia žena spomína príbeh, kedy ju manikérka zachránila pred mužom na ulici.

„Päť minút predstierala, že mi robí nechty, keď som sa jej vrútila do malého obchodíku v snahe ujsť mužovi. Ten ma na ulici prenasledoval,“ uvádza. Muž údajne začal klopať na okno. Manikérkina kolegyňa potajme zavolala políciu. Žena dostala manikúru aj pedikúru úplne zdarma.

Rodičia sa po siedmich
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Thinkcstock.com)

Ďalší majú skúsenosť s pozitívnymi slovami povzbudenia. „Študovala som a zároveň aj pracovala. Musela som chodiť autobusom, pretože rodičia ma nemohli voziť. Škola bola na opačnom konci mesta ako práca,“ začína svoj príbeh Dani.

„Bola som vyčerpaná. Staršia žena v autobuse mi povedala, že je na mňa hrdá. Rozplakala som sa, pretože presne to som potrebovala počuť,“ tvrdí Dani. Podobný príbeh má aj Lacey, ktorú upratovačka toaliet podporila v mimoriadne ťažkej životnej chvíli.

„Keď som sa dozvedela, že moja najlepšia kamarátka umrela, priletela som naspäť domov. Na letisku počas medzipristátia som sa na toaletách snažila dovolať mame, ale neúspešne. Rozplakala som sa v kabínke,“ hovorí Lacey.

Upratovačku ju začula plakať, a preto počkala, kým Lacey vyjde z toalety. Sadla si k nej a povedala jej: „Potrebuješ mamu, tak jednu máš priamo pri sebe.“ Objala ju a Lacey plakala. Neskôr jej pripomenula, že by nemala zmeškať let.

Viac o téme: Dobrý skutok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu