Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dráma v Partizánskom: Marián chcel skočiť zo strechy, VIDEO úžasný zásah hrdinov

(Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

PARTIZÁNSKE – Pomáhať a chrániť, to je poslanie každého príslušníka polície. Do bodky to splnili dvaja muži zákona po tom, čo zachránili život iba 27 – ročnému chlapíkovi. Ten chcel pravdepodobne ukončiť svoj život skokom zo strechy rodinného domu. Policajti s Mariánom komunikovali, zasiahli a stali sa z nich hrdinovia.

Polícia zverejnila autentické zábery zachytávajúce záchranu mladého ľudského života. Dvaja muži zákona z Obvodného oddelenia Partizánske boli rozhodli sa stali hrdinami. Po tom, čo prijali oznámenie o 27 – ročnom Mariánovi neváhali ani chvíľku. Sused, ktorý na políciu volal totiž oznámil, že mladý muž stojí na hrebeni sedlovej strechy a chce skočiť dole. Policajti vyrazili na miesto a po príchode sa presvedčili o pravde susedových slov. Muž stál na streche, v ruke držal fľašu piva a mal roztiahnuté ruky

Ako policajti uviedli, okamžite sa spojili s Mariánovou matkou, ktorá im poradila, ako sa za mladíkom dostať. Poručík Andrej Kováč a podpráporčík Erik Hajro sa s mužom zo začiatku rozprávali cez okno. Snažili sa upútať jeho pozornosť. "Mladý muž, policajtom tvrdil, že všetko stratil a že ho nič nebaví. Policajti sa pomaly presunuli na hrebeň strechy, ktorá bola minimálne 10 metrov nad zemou a neustále upútavali komunikáciou jeho pozornosť," opísali policajti na svojej facebookovej stránke.

Záchrana ľudského života
Plechová strecha bola šmykľavá, takže museli postupovať veľmi opatrne. V momente ako sa policajti dostali do blízkosti 3 metrov od muža, Marián sa začal vyhrážať, že skočí dole. Svoje slová o zničenom a nešťastnom živote neustále opakoval. "Policajti videli, že je značne rozrušený a aj pod vplyvom alkoholu. Preto museli postupovať veľmi opatrne ale rázne."

Úspešný zásah

V momente ako sa Marián policajtom otočil chrbtom, bol odhodlaný skočiť. Policajti Kováč a Hajro zakročili. Jeden sa z pravej strany strechy presunul k Mariánovi a druhý z ľavej. Nešťastný muž bol prejavoval známky agresie, no po ďalšom rozhovore sa upokojil. Policajti následne presunuli Mariána k strešnému oknu, jeden z nich ho pridržiaval zdola z podkrovia a druhý zhora. "Ďalšími dvoma rebríkmi sa všetci traja presunuli až dole, na prízemnú časť rodinného domu. Tam si ho už prevzali privolaní záchranári," doplnili policajti. 

Viac o téme: ZáchranaSamovraždaPolícia Partizánske
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu