Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žene zistili rakovinu, jej dcéra neváhala ani chvíľu: Palec hore, toto by dokázal málokto

Lori a Lisa sú nerozlučná dvojka Zobraziť galériu (4)
Lori a Lisa sú nerozlučná dvojka (Zdroj: Facebook/Lori Harris)

LONDÝN – Milujúca dcéra sa nedokázala len nečinne prizerať na trápenie svojej mamičky. Tú postihla zákerná choroba a verdikt lekárov znel nekompromisne. Smrť bola bližšie, ako kto čakal. Pomôcť mohol špeciálny typ liečby. Pravidelné cesty do Nemecka sa stali súčasťou nerozlučnej dvojky. Tak ako všetko aj za záchranu života treba platiť. Lori boj o svoju mamu nevzdala a tvrdo sa pustila do získavania financií.

Lori Harrisová a jej mamička Lisa sú nerozlučná dvojica. Po tom, čo matka v roku 2015 podstúpila vyšetrenia, vypočula si najhorší verdikt. Diagnostikovali jej rakovinu vaječníkov s tým, že jej zostávajú dva roky života. Lori priznala, že keď sa o hroznej diagnóze dozvedela, zlomilo ju to. Jej idolu, jej mamičke bola diagnostikovaná zákerná choroba. Uvedomovala si, že nemôže dovoliť, aby sa jej matka nedočkala vnúčat a odišla tak mladá.

Žene zistili rakovinu, jej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Lori Harris)

V januári tohto roka však prišla ďalšia rana. Slová lekárov boli nekompromisne a Lise oznámili, že má pred sebou už len osem týždňov života. Lori sa po tejto informácii rozhodla spraviť pre život svojej milovanej matky všetko. Dozvedeli sa o špeciálnej liečbe, ktorá by mohla byť jedinou šancou na záchranu života chorej Lisy. Liečba a všetko s tým spojené ale neboli zadarmo a tak bolo treba získať financie.

Dôležité rozhodnutie

Mladá žena mala okamžite jasno v tom, čo musí urobiť. Predala všetok svoj majetok, aby následne získané peniaze použila na liečbu svojej matky. Peniaze sa však snaží získať aj prostredníctvom internetových zbierok. Netreba totiž platiť len samotnú liečbu ale aj pravidelnú cestu do nemeckého Stuttgartu, ktorú absolvujú pravidelne každé tri týždne. Dôvodom cesty je, že vo Veľkej Británii špeciálna imunoterapia nie je dostupná.

Žene zistili rakovinu, jej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Lori Harris)

Liečba je drahá, no pravdepodobne je jedinou možnou záchranou pre chorú matku. Od februára, kedy sa liečba začala až doposiaľ zaplatili 25 000 libier (28 000 eur). Lori s Lisou predali svoje autá a aj rodinný dom. Ako sa ale zdá, to že nevzdali boj sa vypláca. Nádory sa začali postupne zmenšovať a dve silné ženy sú rozhodnuté bojovať ďalej. "Moja mamina má neuveriteľné výsledky. Lekár minulý týždeň prezradil, že sa blíži k remisii," prezradila Lori. Priznala aj to, že keď budú peniaze, bude všetko ľahšie a rýchlejšie.

Žene zistili rakovinu, jej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Lori Harris)

Lori vie, že peniaze sú momentálne to najkľúčovejšie. Sama už nemá, čo predať, ale aj tak sa nevzdáva a vie, že musí bojovať. "Moja mamina pre mňa znamená oveľa viac, ako všetko, čo som kedy vlastnila," zakončila 27 – ročná Lori. 

Viac o téme: MatkaLáskaDcéraRakovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu