Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V IQ prekonala Einsteina aj Hawkinga: Školáčka (12) dosiahla maximálne možné skóre

Lydia má pred sebou sľubnú budúcnosť Zobraziť galériu (2)
Lydia má pred sebou sľubnú budúcnosť (Zdroj: YouTube/NTV Telugu)

LONDÝN - Má len dvanásť rokov, no už teraz je inteligentnejšia ako najslávnejší svetoví fyzici. Otázka je, či dokáže premeniť svoj potenciál a so svojím nadaním naloží rozumne. Všetko ale nasvedčuje tomu, že ju čaká sľubná kariéra.

Lydia Sebastianová dokázala už vo svojom útlom veku prekonať Alberta Einsteina aj Stephena Hawkinga, keď v inteligenčnom teste Cattrall III B. organizácie Mensa dosiahla maximálne možné skóre 162 bodov. Obaja preslávení fyzici v teste získali o dva body menej.

Dievčinka z anglického grófstva Essex sa chcela otestovať už dávno, no až teraz počas školských prázdnin jej to rodičia dovolili. "Spočiatku som bola naozaj nervózna, ale akonáhle som začala, bolo to oveľa jednoduchšie, než som čakala. Uvoľnila som sa a išlo to ako po masle," povedala.

V IQ prekonala Einsteina
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/NTV Telugu)

Lydia, ktorá sa chystá ísť do druhého ročníka na dievčenskej strednej škole Colchester County High School, musela okrem iného odpovedať na otázky z oblasti jazykových znalostí, analógie či logiky. Nakoniec ale všetky otázky zvládla a dokonca skončila pár minút pred limitom.

 

Druhý najinteligentnejší muž sveta má ťažký život: IQ ako hrom, no je nezamestnaný

Malá školáčka miluje čítanie kníh, najmä tie o čarodejníkovi Harrym Potterovi. Všetkých sedem dielov prečítala už trikrát. Je jedináčikom, hovorí už od svojich šiestich mesiacov a od štyroch rokov hrá na husle.

Viac o téme: GéniusHawkingIQEinstein
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu