Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dobrá správa z Košíc: Vietnamci zamestnajú 200 Slovákov

Vietnamci zamestnajú 200 Slovákov Zobraziť galériu (8)
Vietnamci zamestnajú 200 Slovákov (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Bez štátnych stimulov, len s vlastnými zdrojmi! Veľká investícia prichádza do Košíc až z ďalekej Ázie. Od 1. júla 2014 začne na Slovensku pôsobiť FPT Slovakia. Vznikla zlúčením významných IT spoločnosti, RWE IT Slovakia, ktorá pôsobí u nás už 10 rokov a FPT Software spoločnosť z Vietnamu, ktorá na Slovensko prichádza prvý krát s veľkými očakávaniami. Do 18mesiacov zamestnajú minimálne 200 ľudí z IT sektoru.

Veľkú novinu oznámili predstavitelia oboch spoločnosti dnes na tlačovej konferencii v košickom hoteli Double Tree by Hilton. Vietnamský zakladateľ FPT Software Truong Gia Binh je nadšený, že Vietnam bude spolupracovať so Slovenskom v takejto odbornej oblasti.

„Veľa ľudí z Vietnamu u vás študovalo a pracuje. My sme sa dnes stretli so všetkými zamestnancami RWE Slovakia a predstavili im naše vízie.“ V RWE v Košiciach momentálne pracuje 300 ľudí.

RWE IT Slovakia pôsobí na slovenskom trhu od roku 2004. Medzi jej hlavné úlohy patrili od začiatku rozvoj softvéru, účasť na medzinárodných projektoch a údržba IT riešení. Až do roku 2014 posúvala svoje ciele a ambície, ktoré sa postupne rozšírili na celoeurópsky trh, na oblasť inteligentného bývania či vývoja a podpory business aplikácií. Po 10 rokoch existencie však RWE IT Slovakia narazila na hranice trhu, na ktorom pôsobí.

Preto sa rozhodla pre zlúčenie s vietnamskou spoločnosťou  FPT Software, ktorá predstavuje jedného z najsilnejších hráčov na svetovom IT trhu. FPT Software sa tak dostane na slovenský trh, odkiaľ plánuje expandovať ďalej do Európy. Výhodou pre vietnamskú spoločnosť je, že prostredníctvom RWE IT Slovakia získa kvalifikovaných pracovníkov, existujúcu základňu a súčasných klientov, vďaka čomu sa budú môcť od začiatku zamerať na rast.“Očakávame 30 percentný rast, ako v iných našich pobočkách, ktoré máme po celom svete,“ hovorí Binh.

FPT koncern je silným hráčom na globálnom IT trhu. Zameriava sa nielen na IT technológie, ale aj na poskytovanie energii. Spoločnosť je na 57 mieste v Top 100 spoločnosti IT služieb. Prvých zamestnancov v Košiciach v počte 25 až 30 ľudí, zamestnajú v októbri. Dovtedy vybratí ľudia absolvujú školenia a nniektorí z nich budú priamo študovať vo Vietname.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu