Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Michael ukázal, že ľudskosť v nás ešte nevymrela: Tento dobrý skutok si zaslúži obdiv všetkých!

Michael a Brittany Zobraziť galériu (2)
Michael a Brittany (Zdroj: christianpost.com)

MONTGOMERY - Istý podnikateľ z Texasu si od verejnosti vyslúžil obrovské uznanie. Ide totiž predať svoju reštauráciu, aby mohol zaplatiť liečbu jednej zo zamestnankýň, ktorá ma rakovinu a sama si ju nemôže dovoliť. Naozaj veľmi sympatické gesto.

Sedemnásťročnej Brittany Mathisovej sa pred časom urobila na nohe vyrážka. Lekári zistili, že má zlú krvnú zrážanlivosť. Keďže okrem toho trpela aj častými bolesťami hlavy, spravili jej magnetickú rezonanciu. Tá bohužiaľ ukázala, že má nádor na mozgu o veľkosti golfovej loptičky.
 
Potom prišla druhá rana. Odborníci dievčinu odmietli liečiť, pretože nie je poistená. Ona sama si však nákladnú liečbu nemôže dovoliť, a tak ju prepadlo zúfalstvo.
 
Keď sa Brittaninom utrpení dozvedel majiteľ nemeckej reštaurácie Kaiserhof, v ktorej pracuje nielen ona, ale aj jej mama a sestra, rozmýšľal, ako by jej mohol pomôcť. Nakoniec sa rozhodol ponúknuť svoj podnik, ktorý vlastní už sedemnásť rokov, do dražby, aby tak získal peniaze na liečbu. Odhaduje, že by za ňu mohol dostať 2,2 milióna dolárov (1,6 milióna eur).
 
Michael ukázal, že ľudskosť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: christianpost.com)
Svoje rozhodnutie, ktoré je hodné obdivu, zdôvodnil otec dvoch detí takto: "Nebol som schopný len tak sedieť a pozerať sa, ako sa trápi. Nemohol by som byť šťastný a spokojne si užívať peniaze z môjho biznisu s vedomím, že Brittany umiera a ja som nič neurobil pre to, aby som jej pomohol," povedal virtuálnemu televíznemu kanálu KHOU.
 
Z prekvapivého kroku svojho šéfa bola tínedžerka dojatá. "Myslím si, že to úžasné požehnanie a nemôžem mu dostatočne poďakovať za to, čo pre mňa urobil," povedala Brittany, ktorej otec tiež trpel rakovinou mozgu a v roku 2000, keď mal len 33 rokov, jej podľahol.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu