Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Neuveriteľný príbeh: Tínedžerka (17) vyrába šperky a stala sa multimilionárkou!

Bella Weemsová Zobraziť galériu (4)
Bella Weemsová (Zdroj: internet)

CHANLDER -Ako sen môže niekomu pripadať životný príbeh jednej Američanky, ktorá už vo svojich sedemnástich rokoch patrí medzi multimilionárov. Nie je však žiadnou dedičkou, svoje bohatstvo nadobudla vlastnou šikovnosťou a umom.

Život Belly Weemsovej z Arizony pripomína rozprávku. Pred troma rokmi založila malú firmu, ktorá jej teraz zarába neuveriteľných 250 miliónov dolárov ročne (cca 180 miliónov eur). Za týmto úspechom stojí viera v samú seba a samozrejme usilovnosť, ktorá mnohým dnešným tínedžerom chýba.

Za to, že Bella teraz patrí k najbohatším mladým ľuďom na svete, pritom paradoxne vďačí neoblomným rodičom. Keď si od nich na svoje šestnáste narodeniny vypýtala auto, povedali jej, že na taký drahý dar môže zabudnúť. Keď ho chce, má si vraj na neho zarobiť sama. A to aj urobila. Začala vlastnoručne vyrábať bižutériu a popritom s pomocou mamy Chrissy založila spoločnosť Origami Owl, prostredníctvom ktorej ju predáva.

Neuveriteľný príbeh: Tínedžerka (17)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: internet)

Neuveriteľný príbeh: Tínedžerka (17)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: internet)

Prvotné investície do podnikania činili sumu 350 dolárov (253 eur), ktoré si Weemsová nasporila vďaka stráženiu susedových detí. Šperky si najprv od nej kupovali kamaráti, potom ich začala ponúkať v miestnych obchodíkoch. Biznis sa utešene rozrastal, až sa z neho stala hotová zlatá baňa. V roku 2011 svojej majiteľke zarobil 280 000 dolárov, nasledujúci to bolo už 86-krát viac a tento rok sa dokonca očakáva zisk vo výške štvrť miliardy, píše magazín Forbes.

Neuveriteľný príbeh: Tínedžerka (17)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: internet)

V súčasnosti má Origami Owl takmer štyristo zamestnancov vrátane viacerých členov Bellinej rodiny. Väčšina z nich pracuje v skladoch alebo ako obchodníci, ktorí si tovar kúpia od firmy so zľavou a potom ho predávajú zo ziskom ďalej.

"Vždy som verila, že môžem dokázať hocičo, ak to budem skutočne chcieť. Namiesto toho, aby som sa flákala po vonku, organizovala som akcie, na ktorých som ponúkala svoje produkty. A moja snaha sa vyplatila, po čase sa začali predávať samé," povedala ešte stále študentka strednej školy, ktorá si vlani splnila svoj detský sen a kúpila si biely džíp.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu