Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Chcete vedieť, aké máte IQ? Mensa bude v piatok testovať

BRATISLAVA - Medzinárodná organizácia Mensa, ktorá združuje ľudí s najvyšším IQ, bude opäť testovať v Bratislave. Rozumové sily si môžu záujemcovia zmerať v piatok 14. júna o 17:00 už tradične v priestoroch Evanjelického lýcea/Evanjelickej základnej školy na Palisádach 57 v Bratislave.

Dnes o tom informovala predsedníčka Mensa Slovensko Hana Dojčanová. Poplatok za testovanie je desať eur, študenti zaplatia sedem eur. Záujemcovia sa musia pol hodiny pred začiatkom zaregistrovať.

Testovaní musia mať viac ako 14 rokov, so sebou si treba zobrať pero a občiansky preukaz. Tí, ktorí ešte nemajú občiansky preukaz, musia prísť v sprievode zákonného zástupcu. Potenciál na zdolanie testov organizácie Mensa majú podľa štatistiky približne dve percentá ľudí. Viac informácií je na stránke www.mensa.sk, kde je i predregistračný formulár na testovanie.

Členom Mensy Slovensko je ten, kto úspešne absolvoval IQ Test Mensy Slovensko a zaplatil členský príspevok za daný rok. Členstvo v Mense je možné kedykoľvek prerušiť, napríklad zo študijných alebo pracovných dôvodov a neskôr je možné opäť ho obnoviť.

Nezisková organizácia Mensa Slovensko je súčasťou materskej organizácie Mensa International, ktorá vznikla v roku 1946 a sídli v Londýne. Združuje takmer stotisíc ľudí zo sto krajín. Jej členmi sú obyčajní ľudia, učitelia, lekári, právnici, vedci, politici i nositelia Nobelovej ceny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu