Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Najmladšia členka Mensy: Má iba tri roky a je inteligentnejšia ako Hawking!

(Zdroj: mirror.co.uk)

LONDÝN - Medzinárodná organizácia združujúca nadpriemerne inteligentných ľudí v januári do svojich radov prijala svoju najmladšiu členku. Alice Amosová má iba tri roky a v IQ teste, ktorý absolvovala v ruštine, dosiahla úžasných 162 bodov. Prekonala tým aj známeho fyzika Stephena Hawkinga, ktorý má IQ 160.

Hoci rodičia malej Alice žijú v anglickom Guildforde, pôvodne pochádzajú z Ruska, a tak sa ich rodnou rečou aj doma hovorí. Preto aj ich dcérka si pri testovaní vybrala práve ruštinu a stala sa iba jednou z 18-tich detí v predškolskom veku, ktoré sú členami Mensy. V januári oficiálne uznali, že je múdrejšia ako Stephen Hawking a zaradila sa tak do elitného klubu nadpriemerne inteligentných ľudí, ktorí tvoria iba horné jedno percento zo všetkých obyvateľov sveta.

"Alice bola v skutočnosti trochu pomalá, kým začala prvýkrát rozprávať, ale potom sme si uvedomili, že robila niektoré naozaj veľké skoky, a to najmä v čítaní. Matematiku sa učila veľmi rýchlo a než dovŕšila dva roky a deväť mesiacov mala za sebou celú sériu kníh zameraných na deti veku od štyroch do piatich rokov," uviedol jej hrdý otec, ktorý spozoroval, že jeho dcérka má doslova hlad po učení.

Alice sa so svojím IQ 162 dostala vyššie ako mnohí najväčší svetoví velikáni - či už mŕtvi alebo žijúci. Bývalí americkí prezidenti Abraham Lincoln, Benjamin Franklin a Bill Clinton dosiahli iba 128, 160 a 137 bodov. Napoleon Bonaparte zaznamenal 145 a Sigmund Freud 156 bodov.

Po celom svete existuje viac ako 1000 členov Mensy mladších než 18 rokov. Informoval portál mirror.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu