Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dušan Gaži (55) má veľké srdce: Každý rok beží naprieč celým Slovenskom kvôli jedinej veci!

Dušan Gaži Zobraziť galériu (4)
Dušan Gaži (Zdroj: Dušan Gaži)

KOŠICE – Tento rok to bude už jeho šiesty beh z Bratislavy do Košíc. Dušan Gaži bude bežať asi 400-kilometrovú vzdialenosť cez celé Slovensko, aby pomohol zohnať financie pre rodiny s onkologickými a telesne postihnutými deťmi. Ako sa nám však zdôveril v osobnom rozhovore, zohnať peniaze na charitu je aj od veľkých firiem ťažké.

„Minulý rok sa mi podarilo vyzbierať 20-tisíc eur na pomoc rodinám s postihnutými deťmi. Tento rok by som chcel svoj rekord prekonať a vyzbierať 30-tisíc eur,“ hovorí Dušan Gaži, ktorý bude od 2. septembra 2015 bežať Charita Tour z Bratislavy do Košíc desiatky hodín bez prestávky (ide o beh kombinovaný s chôdzou). Jeho cieľ je nezištný a ľudský. Za vyzbierané peniaze už šiesty rok nakúpi najmä zdravotné pomôcky pre ťažko choré deti. Ako dodáva, sám už behu obetoval vyše 5 000 eur z vlastných nákladov.

Z minuloročného Behu pre Tomáša
Zobraziť galériu (4)
Z minuloročného Behu pre Tomáša  (Zdroj: Dušan Gaži)

Kamaráti si ma doberali, že chodím všade peši

Nápad na charitatívny beh sa zrodil zhruba pred piatimi rokmi, keď chcel dnes päťdesiatpäťročný Košičan netradične osláviť 50. „Často chodievam všade peši a kamaráti si ma zvykli doberať. Povedal som im, že keby som chcel, tak aj do Bratislavy zájdem peši. Tak som sa na to dal,“ spomína Dušan Gaži, ktorý chcel pôvodne svoje okrúhle narodeniny osláviť originálne a urobiť niečo pekné pre iných ľudí. „Keď to tak niekto necíti, ťažko môže pomáhať druhým. Musí to byť súčasťou vášho života,“ nahlas uvažuje.

CHARITA TOUR HĽADÁ SPONZOROV

ZDIEĽAJTE PROSÍM AJ TÝM POMÔŽETE DEŤOM.ĎAKUJEMEHĽADÁME SPONZOROV,KTORÍ SA PRIPOJA K CHARITA TOUR. Košičan Dušan Gaži sa opäť chystá absolvovať viac ako 400 km dlhú trasu naprieč Slovenskom.Vzdialenosť medzi Bratislavou a Košicami chce behom kombinovaným s chôdzou prekonať už niekoľkýkrát. Cieľom nie je len snaha preukázať svoje fyzické schopnosti, vytrvalosť a odhodlanie, ale predovšetkým snaha pomôcť.Dušan Gaži absolvoval beh, ktorého cieľom bolo pomôcť tým, ktorí to potrebujú, už päťkrát. Prvýkrát v roku 2009, kedy výťažkom z charitatívneho behu podporil detskú onkológiu. V roku 2010 pomohol vyzbieranou čiastkou rodine, ktorej dcérka Terezka bola vo veľmi vážnej zdravotnej situácii. V roku 2012 vybehal pán Gaži zájazd do Talianska pre rodinu, ktorá veľmi túžila po ceste k moru. Výťažok z roku 2013 putoval na kúpu auta pre ťažko postihnutého Tomáša, ktorého zdravotný stav si vyžaduje časté prevozy k lekárovi. V roku 2014 podporil pán Dušan Gaži 10 detí odovzdal im invalidný vozík. kyslíkove koncentrátory, čističky vzduchu,poukážku na rehabilitačné .cvičenia a iné.PODPORTE TENTO PROJEKT FINANČNE A ZDIEĽANÍM ĎAKUJEME

Posted by Pomoc pre deti ktore to ale naozaj potrebuju on 8. duben 2015

 

 

„Keď sa o mojom charitatívnom behu prostredníctvom Facebooku dozvie 140-tisíc ľudí, peniaze mi z nich pošlú len dvanásti,“ hovorí Slovák, ktorý už pomohol desiatkam rodín s deťmi a objavil sa v niekoľkých televíziách. Preto sa snažím osloviť hlavne podnikateľov a ponúkam im reklamu ich spoločnosti formou použitia loga na mojom oblečení alebo na sprievodnom aute. Aby nedošlo k podozreniu, že peniaze budú zneužité, putujú do spoločnosti Human Nature, s. r. o. v Prešove, ktorá je generálnym partnerom mojej akcie a zároveň dodávateľom zdravotníckych pomôcok. Okrem firiem zvyknú Dušana Gažiho podporovať aj známi politici či celebrity. 

Dušan Gaži so spevákom Igorom Timkom zo skupiny No Name
Zobraziť galériu (4)
Dušan Gaži so spevákom Igorom Timkom zo skupiny No Name

Medzi žiadateľmi o pomoc sú aj podvodníci

Organizátor charitatívneho behu má však aj negatívne skúsenosti. Nielen s veľkými firmami, ale aj s celebritami. „Stalo sa mi raz, že odo mňa jedna známa speváčka chcela peniaze za to, že akciu pomôže zviditeľniť jej meno medzi podporovateľmi behu,“ s počudovaním vysvetľuje. „Okrem toho, aj ľudí, ktorí žiadajú o pomoc, si niekedy musíte preveriť. O pomoc už prosili aj takí, ktorí žiadne deti nemali alebo zarábali nadštandardne. Aj medzi nimi sa, žiaľ, nájdu podvodníci,“ pokračuje.

Dušan Gaži (55) má
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Dušan Gaži)

Osobnostiam, ktoré Dušanovi Gažimu podajú pomocnú ruku, zvykne vlastnoručne maľovať aj ch portréty. Počas piatich rokov už venoval peniaze na detskú onkológiu, pomohol niekoľkým konkrétnym rodinám, daroval zájazd do Talianska veľmi chudobnej rodine s chorým dieťaťom, viacpočetnej rodine kúpil osobnú práčku či zakúpil auto rodine s Tomášom, ktorého zdravotný stav si vyžadoval časté prevozy k lekárovi. Na zozname jeho nezištnej pomoci je množstvo zakúpených zdravotných pomôcok, medzi nimi invalidné vozíky alebo kyslíkové koncentrátory. Doteraz už Košičana podporilo viac ako 150 sponzorov. „K dnešnému dňu mi bolo doručených 357 žiadostí o pomoc pre choré deti v tomto roku. Vybrať z nich zhruba 20 rodín bude pre mňa osobne veľmi ťažké, ale nie je v mojich silách pomôcť každému,“ vysvetľuje filantrop.

Beh centrom mesta Košice 3 km pred cielom 6.roč. CHARITA TOUR 2015 máte možnost zapojiť sa do behu, a sprevádzať Dušana až do ciela. Podrobnejšie informácie o uvedenom behu zverejníme v najbliších dnoch.

Posted by Charita Tour on 2. květen 2015

 

Tento rok začne Dušan Gaži svoj beh s názvom Charita Tour 2. septembra spred bratislavského obchodného centra AVION o 10.00 a zavŕši ho 4. septembra pred košickou reštauráciu VIA ROMA na Letnej ulici.

Podporiť Dušana Gažiho v jeho charitatívnom behu môžete aj vy prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov.

Dušan Gaži

Facebook: Charita Tour

E-mail: 

Číslo účtu: 4019178587

Kód banky: 7500

Variabilný symbol: 920150016

IBAN: SK3675000000004019178587

SWIFT: CEKOSKBX

 

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu