Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Košice ožili farbami: Netradičná akcia, tisíce športovcov a unikátne divadlo!

Farbám neujdeš Zobraziť galériu (14)
Farbám neujdeš (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Farbám neujdeš, pod týmto názvom sa konal jedinečný, farebný, veselý a bláznivý beh v Košiciach, ako v jedinom meste na Slovensku v sobotu 30. mája.

Beh si prišlo vychutnať okolo 3 tisíc účastníkov a pohyb okorenený farbami si užívali. Štartovali v čistom, ale do cieľa už vbiehali obsypaní farbami, ktoré sú na logu Európskeho mesta športu (modrá, žltá, ružová, fialová). Na každom kilometri ich čakala farebná zóna, cez ktorú nikto neprebehol bez toho, aby nezískal ďalšiu vrstvu farby.  Prášková farba je zdraviu neškodná, vyrobená z kukuričného škrobu s prímesou potravinárskeho farbiva. A v cieli ich čakala penová zóna. Z tej mali radosť najmä deti a mnohé cez cieľ prebehli i niekoľkokrát.

„Je to skvelé, veľmi sa nám to páči,“ povedala nám účastníčka Monika s vnukom Maximom. Práve deti sa totiž behu najviac zabávali, Už cestou ohadzovali farbami spolubežcov. Farebný beh je prvým takýmto podujatím na Slovensku. Prvýkrát sa konal v roku 2013 v Prahe. Behalo sa najmä kvôli zábave a tak čas nebol dôležitý. Výťažok z akcie putuje na podporu slovenského paraolympijského výboru. Po skončení podujatia čakal účastníkov hudobný darček – koncert Rytmusa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu