Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Paľkovi (3) dávali lekári len pár dní života: On im dokázal, že sa hrubo zmýlili!

Dvaja veľký bojovníci - Paľko a Laurika Zobraziť galériu (3)
Dvaja veľký bojovníci - Paľko a Laurika (Zdroj: archív J. K.)

ČIERNY BALOG - Odpísali ho! Ťažko chorý Paľko z Čierneho Balogu je živým dôkazom toho, že aj lekári sa utnú. Keď zistili, že trpí ochorením zvaným hydrocefalus, dávali mu len pár dní života, jednoducho ho odpísali. Chlapček však zabojoval a už tretí rok sa teší zo života. Podobne kruto sa osud zahral aj s 3-ročnou Laurikou, ktorá tak, ako Paľko, bude v ďalšej ceste za vytúženým snom potrebovať aj vašu pomoc.

(Píše známy rodinky Kupcovcov)

Laurika je krásne trojročné dievčatko. K základnej diagnóze detská mozgová obrna pribudla aj epilepsia. Je to ležiace dieťa. Nevie sedieť, nerozpráva... Treba ju kŕmiť, prebaľovať, polohovať. Očkami sleduje život okolo seba, hlavne v náručí najstaršej sestry Nikoly, a tiež starkej, ktorú zbožňuje.

Paľkovi (3) dávali lekári
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív J. K.)

Paľko sa narodil 17.12.2011. O tomto chlapčekovi sa mi veľmi ťažko píšu a hľadajú správne slová... Je mi ťažko, keď si na neho spomeniem. Chlapček má strašne veľkú hlávku - diagnóza hydrocefalus. Najviac ma štve, že mu lekári vôbec nepomohli. Narodil sa zdravý. Trojmesačnému mu začala rásť hlavička. Mamička šla s ním k obvodnej lekárke. Tá ich odporučila na neurológiu. Keďže na vyšetrenie sa museli objednať a najbližší voľný termín bol až o nejaké dva mesiace, tak rodičia čakali. V máji 2012, keď ho neurologička prvý krát videla, hneď skonštatovala, že dieťa má len niekoľko dní života. Že jej je ľúto, ale s dieťaťom sa už nič nedá robiť. Jednoducho ich odpísala...

Paľkovi (3) dávali lekári
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív J. K.)

Keby ho boli operovali, hlávka by už viac nerástla. Verím tomu, že mohol byť zdravotne na tom lepšie, ako je teraz. V auguste 2012 boli u lekárky na kontrole a bola prekvapená, že chlapec ešte žije. Je to veľmi kruté, keď musí dieťa takto trpieť. V apríli 2013 Paľko perfektne zvládol operáciu. Konečne má urobený vývod. Konečne mu nebude rásť hlavička. Konečne mu nebude tlačiť voda na mozoček. Lekári sa veľmi mýlili, keď ho pred rokom odpísali. Prečo ich neodporučili na operáciu? Chlapec mohol byť zdravý. Mohol robiť radosť rodičom, mohol džavotať so súrodencami.....

Ani neviem čo písať ďalej..... je mi ľúto, že musí trpieť nevinné dieťatko... Peniažky potrebujú na liečbu, rôzne pomôcky na zlepšenie kvality života, na cestu k lekárom do Bratislavy. Viac o tejto rodine si môžete prečítať na tejto stránke. Ak ste sa rozhodli Paľkovi a Laurike pomôcť, kontaktujte ich rodičov na dole uvedenej adrese. Vopred ďakujú za každú pomoc.

Kontaktné údaje na rodičov Paľka a Lauriky:

Janka Kupcová

Dobroč J.D. Matejovie 881/4

Čierny Balog

tel. č.: 0918 953 872

e-mail: dymo051@azet.sk

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Pošlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk a my ich radi s výzvou o pomoc zverejníme.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu